OHMYGOSSIP – Näitlejate valimine on veel pooleli: “Ma vestlen pidevalt näitlejatega, alati tekivad mõned lemmiknäitlejad. Mina saan nad valida! Soomes on suurepäraseid näitlejaid,” räägib filmi režissöör Aku Louhimies salakavalalt MTV.fi intervjuus.

“Tuntematon sotilas” (eesti keeles Tundmatu sõdur) filmi võtted algavad järgmisel suvel ja praegu käivad läbirääkimised näitlejate vahel. “Tahan teha liigutava ja mõtlema paneva filmi. See on kõige tähtsam,” räägib Soome režissöör ja lavastaja Aku Louhimies.

Filmi rahastamine on kindel. Seitse miljonit eurot maksva filmi hanke rahastamisest teatati 18. augustil Helsingis Kämp hotelli saalis. “Numbritest tähtsam on inimeste kirg ja panus, mida nad filmi tegemisel endast annavad. Siin on palju inimesi, rolle, näitlejaid. Selles mõttes on see suur projekt,” ütleb Aku Louhimies.

Näitlejate nimed avalikustatakse hiljem, kuid seni jääb saladuseks, kas filmis näitlevad ka filmi režissööri Aku lemmiknäitlejad: Mikko Kouki (Vuosaari, 8-pallo, Irtiottoja, Käsky), Jasper Pääkkönen (Paha maa, Irtiottoja, Vuosaari), Samuli Edelmann (Levottomat, Irtiottoja, Paha maa), Matleena Kuusniemi (Irtiottoja, Levottomat, Paha maa) ja meie kõigi jaoks tuntud ja armastatud eestlanna Lenna Kuurmaa (Vuosaari, 8-pallo). Väidetavalt oli Aku ja Lenna vahel mõned aastad tagasi väike romanss.

“Tuntematon sotilas” filmi esilinastus toimub 2017. aasta detsembris kui Soome Vabariik tähistab iseseisvuse 100. aastapäeva. 

Filmist tehakse ka neljaosaline telesari.

Loe lisaks:
Uus kuum paar: Lenna Kuurmaa ja Soome režissöör Aku Louhimies?!

Soome režissöör ja lavastaja Aku Louhimies (42), kes tegi Lenna Kuurmaa (26) Eesti laulu “Mina jään” video, on väidetavalt pugenud kaunitari südamesse. Kas Aku ja Lenna tihedast koostööst on välja kasvamas armastus?

Lenna Kuurmaa mängib uues Soome filmis?
Internetilehekülje Internet Movie Database (IMDB) andmetel osaleb Lenna Kuurmaa 2012. aastal valmivas Soome filmis “Naked Harbour”, kirjutab Vanilla Ninja Portaal.