Kultuuritehas Polymeri fuajees toimub laupäeval 5. detsembril Polymeri disainilaat “Kuuseke” 2, mis jätkab eelmine aasta alguse saanud jõululaada traditsiooni. Omatehtud rõivaid, ehteid, märkmikke ja muud vahvat nidi-nädi pakuvad müügiks oma 30 noort disainerit. Kavas on videoprogramm, väike teatrietendus, kuulata saab mitmeid kontserte.

Lisaks laadale toimub päeva jooksul kuus huvitavat õpituba, kus saab ise sõpradele kinke meisterdada, tätoveerimist ja siiditrükki proovida, ise oma jõulukaart trükkida. Õpitoad on tasuta, osalemiseks registreeri aadressil martin@kultuuritehas.ee

12:00 – 15:00 : Isetehtud lambivarjud – juhendab Jaanika Kuklase (8 osalejat)
Kolmetunnises õpitoas valmistame valgustivarje, kus kasutame enda kaasatoodud objekte, fotosid, kangaid ja muud huvitavat. Tutvume lihtsa tehnikaga, mis võimaldab ka disaini ja käsitööga mitte kokkupuutunud inimesel teha ise efektseid, palju erinevaid võimalusi pakkuvaid disainiobjekte. Omavalmistatud lambid on eriti aktuaalsed praegusel pimedal, jõulueelsel ajal ning suurepärased pühadekingitused. Igaüks võib olla disainer. Lampide materjal (traadist rõngad, liimpaber, kleeplint) on kohapeal tasuta. Kaasa võtta erinevaid fotosid, kangaid, nööpe, sulgi, pitsi, litreid, pärleid

12:00 – 15:00 : Nõelviltimisega ehted ja aksessuaarid – juhendaja Tiina Kull (10 osalejat)
Nõelviltimine. Ehted (kaelakeed, kõrvarõngad, käevõrud, prossid, sõrmused), jõulukaunistused, aksessuuarid.

13:00 – 15:00 : Siiditrükk – juhendaja Artur Kerge (5 osalejat)
Siiditrükk ehk serigraafia on trükiviis, mille puhul värv kandub trükitavale materjalile läbi raamile pingutatud polüester võrgu. Trükkimisel surutakse värv läbi võrgu raakliga. Siiditrükkida on võimalik paberile, kangale, vineerile jne. Siiditrükk on ka hea võimalus värskendada oma olemasolevaid rõivad. Töötoas osaleja võiks kaasa võtta mõne riideeseme. Muud vajalikud materjalid saab kohapealt.

14:00 – 17:00 : Jõulukaartide trükkimine käsilaos – juhendaja Martin Rünk / Kultuuritehase trükikoda (8 osalejat)
Traditsioonilises tinatähtedega käsilaos valmistavad osalejad õpitoa käigus oma jõulukaardid. Nii tehti kaarte vanasti. Kõik osalejad saavad õpitoa lõpul kaasa 20 omatehtud kaarti. Saada sõpradele metsa ja mere taha.

15:00 – 18:00 : Under Your Skin – tätoveerimist õpetab Justin Tyler Tate (10 osalejat)
Õpitoas osalejad õpivad tätoveerimise ajalugu ja kombeid. Osalejad õpivad mitu viisi ohutus ja steriilses keskkonnas tätoveerimiseks. Kogu “tätoveerimine” tehakse õpitoa käigus viinamarjadele. Teemaks on veel turvalisus, järelhooldus ja põletiku vältimine.

15:00 – 18:00 : Ehte kollaazhi töötuba – juhendavad Pilleriin Jürisoo ja Kertu Tuberg (8 osalejat)
Võtke kaasa (oma) vanu ehteid, millele soovite anda uue elu. Ükskõik, mis materjalidest (kuld, hõbe, klaas, keraamika, plastik, nahk, paber jne – valik on teie). Lõikame need koos tükkideks ja paneme uuesti kokku. Teeme vanast käevõrust uued kõrvarõngad. Kõik on võimalik.

Täpsem info disainerite kohta, kes müüvad oma loomingut on SIIN