OHMYGOSSIP – Kuigi üksi elamisel on rohkelt plusse, on Austraalia Queenslandi tehnoloogiaülikooli teadlased avastanud ühe suure miinuse: üksi elavatel inimestel on palju halvemad toitumisharjumused kui neil, kes elavad kellegagi koos.

Uurimus analüüsis 41 varasemalt tehtud uurimistööd, et leida seoseid üksinda elamise ja toitumise vahel. Avastati, et üksi elades tarbivad inimesed toitu, mis ei ole mitmekesine, on madala toitainete sisaldusega ning lisaks süüakse vähem puu- ja juurvilju. Põhjusteks peetakse halbu kokandusalaseid teadmiseid ja oskuseid, toidu kõrget hinda, motivatsioonipuudust ja partneri, kes aitaks poes käia, puudumist. Toitumise tervislikkust mõjutas ka fakt, et kasulikud toidud – näiteks värske kala, puuviljad ja juurviljad – riknevad kiiresti ning seetõttu tuleb tihti toidupoodi külastada.

Uurijad avastasid, et üksi elavad inimesed mitte ainult ei ole piisavalt motiveeritud kokkama, vaid sealjuures nad ei naudi üksinda söömist, mistõttu tarbitakse palju valmistoite, mis kahjustavad tervist. Isevalmistatud toidu söömist seostatakse aga rasvumise, südamehaiguste ja II-tüübi diabeedi ennetamisega. 


Allikas: huffingtonpost.com