Tennisist Maria Šarapova säilitas Venemaa enimteeniva sportlase tiitli – lõppeval aastal täiendas ta oma kukrut koguni 24 miljoni dollari võrra.
Seejuures tennisemänguga teenis Šarapova “vaid” 0,9 miljonit, ülejäänud tuli reklaamilepingutest, vahendab ajakiri Finans.

Mullu oli Šarapova sissetulek pisut kopsakam – 25,5 miljonit dollarit. Teisel kohal on korvpalliliiga NBA klubi Utah Jazz ääremängija Andrei Kirilenko, kes teenis 15,3 miljonit dollarit. bViimasena mahub selles auväärses tabelis “pjedestaalile” jäähokiliiga NHL klubi Washington Capitalsi ründaja Aleksander Ovetškin, kelle sissetulek oli 12 miljonit. Neljanda koha hõivab Venemaa jalgpallikoondise ja Londoni Arsenali poolkaitsja Andrei Aršavin, kes rikastus 11,25 miljoni dollari võrra.

Venemaa 25 enimteeniva sportlase sekka mahub 16 jäähokimängijat, viis jalgpallurit, kolm tennisemängijat ja üks korvpallur. Huvitaval kombel paigutab Finans enimteenivate venelaste pingeritta ka kaks mittevenelast, mis näitab, et jätkuvalt on kõik “omad.” Nii on näiteks 21. kohal New Jersey Devilsi leedulasest hokimees Dainius Zubrus (3,4 miljonit) ja 24. kohal Taškendis sündinud nigeerlane Peter Odemwingie (3,2 miljonit).