OHMYGOSSIP – Pole olemas täiuslikku suhet ja kui keegi peakski vastupidist väitma, siis tõenäoliselt pole nad veel piisavalt kaua koos olnud, et seda mõista. Jah, paljud inimesed on imeliselt toimivas suhtes, kuid isegi nemad ei saa üle ega ümber teatud erimeelsustest. Siin on seitse enimlevinud erimeelsust, mis võivad suhetes ilmneda.

1. Te olete kaks erinevat inimest
See on üks väga lihtne tähelepanek, mis ei tule sulle kindlasti üllatusena. Sellegipoolest ei pruugi sa mõista, kui erinevad te olete. Isegi, kui teil on väga palju ühist, võivad teil tekkida erimeelsused lihtsalt seetõttu, et te olete kaks erinevat inimest. Sellega leppimine aitab teil vähendada konflikte. Seda eriti siis, kui püüate teist inimest panna nägema asju ja olukordi enda silmade läbi.

2. Introvert vs ekstravert
Üsna tihti on paarisuhtes üks pool introvert ja teine ekstravert. Kui sa mõtled, miks see nii võib olla, siis sellepärast, et me kõik otsime kedagi, kes meid tasakaalustaks. Leides kellegi, kes on meie vastand, on see üks viis tasakaalustamiseks. See on lihtsam, kui sa aktsepteerid oma erinevusi, selle asemel, et nende vastu pidevalt võidelda.

3. Millegi ütlemine enne mõtlemist

Ütlemine enne mõtlemist on miski, mida paljud meist vahepeal teevad. Sellisel puhul on oluline oma partnerile andeks anda ja püüda teda mõista, sest seda sama ootad sina temalt, kui järgmine kord kogemata üle piiri lähed. Selle teemaga töötamine aitab teil vähendada tülisid ja üksteisele haiget tegemist. See on miski, mis ei juhtu üleöö, kuid millele tasub oma tähelepanu ja energiat suunata. Seega enne mõtle ja alles siis ütle!

4. A-tüüp kohtub B-tüübiga

Just nagu üks teist võib olla ekstravert ja teine introvert, võid seda sama võrrandit kohata ka oma abielus. A-tüüpi inimesed abielluvad sageli B-tüüpi inimestega. Taaskord on see meie loomuses otsida enda kõrvale kedagi, kes meid tasakaalustaks. Te võite tegelikult üksteiselt väga palju õppida. Näiteks võib A-tüüp aidata B-tüübil olla rohkem konkreetsem ja organiseeritum ning B-tüüp võib õpetada A-tüübile oskust rahulikult võtta ja rohkem elu nautida.

5. Sa ei meeldi mõnele sinu partneri sõpradest või pereliikmetest

See on alati raske, kui see juhtub, kuid see pole haruldane. Sellisel juhul on oluline endale meelde tuletada, et need inimesed, kellele sa ei meeldi, asuvad väljaspool sinu suhet. Nad ei ole seotud sinu ja su partneri vahelisse lähedasse suhtesse. Kui sa õpid sellest aru saama, siis on sul rohkem enesekindlust, et selle olukorraga hakkama saada.

6. Üldises plaanis meeste ja naiste vahelised erinevused
Mis puudutab mõtlemist ja tundeid, siis on meeste ja naiste vahel mõned suured erinevused. Mõistmine, kuidas üks või teine mõtleb ja tunneb, aitab sul vähendada arusaamatusi suhtes. Selles osas aitavad silmi avada mitmed raamatud nagu nt „For women only“.

7. Te käsitlete probleeme erinevalt
On üsna kindel, et sina ja su partner käsitlete probleeme erinevalt. Osad inimesed eelistavad probleemidest rääkida kohe, teistele aga meeldib olla mõnda aega oma mõtetega omapäi. On tähtis aru saada, kuidas sina ja su partner selliste olukordadega toime tulete. Kõige olulisem on leida hea ja toimiv strateegia, mis sobib teile mõlemale ning aitab ühtlasi konfliktidest jagu saada.

Allikas: allwomenstalk