OHMYGOSSIP – soojad suveilmad on möödas ja sellega peaks olema lõpp ka suvisel näohooldusel. Järgnevate nippide abil saad hoida ennast kaunina ka jahedal sügisel.

Ära koori abrasiivsete koorijatega.
Unusta teralised näokoorijad, sest need teevad nüüd su nahale vaid karuteene. Madal temperatuur ärritab ja kuivatab nahka, mistõttu peaksid vaatama pigem keemiliste koorijate poole. Happeid sisaldavad koorijad ei ole nahale nii karmid ja sobivad just praegusesse aega.

Ära kasuta koonerda niisutamisega.
Sinu lemmik kerge päevakreem võis olla suvekuudel ustav kaaslane ja hoida su jume särava ja nooruslikuna, kuid nüüd vajab su nahk paremat niisutust.

Ära lõpeta päikesekaitsekreemide kasutamist.
Kuigi päikest on aina vähem näha, võivad need vähesedki korrad sinu nahka kahjustada. Lumisel ajal tuleb olla eriti hoolikas, sest päikesekiired peegelduvad lumelt väga hästi.

Ära jäta toonivaid kreeme.
Kuigi suurepäraselt kattev jumestuskreem võib tunduda hetkel parema valikuna, ära jäta teisi variante kõrvale. Kui su kergelt tooniv päevakreem sobis sulle ka suvel, siis jätka selle kasutamist ka sügisel.

Ära pikenda duši all olemist.
Külmemad ilmad soosivad väga pikki ja kuumi duši all käike, kuid oska nendega siiski piiri pidada. Sügis- ja talveperioodil toodab su nahk vähem rasu ja kuum vesi samuti kuivatab su nahka. Tulemuseks on kaootiline nahk, mis vajab ohtralt pidevat niisutamist.

Ära lase toas õhuniiskusel langeda.
Ilma kütmata poleks võimalik talve meeldivalt üle elada, kuid sealjuures tuleb jälgida ka õhuniiskust. Kui su kodus on madal õhuniiskuseprotsent, mõjub see negatiivselt ka sinule.

Ära kasuta alkoholisisaldusega näotooteid.
Kui hoolimata eelnevatest punktidest on sinu nahk kuiv ja ketendav, tasuks üle vaadata enda näohooldustoodete koostis. Kui need sisaldavad alkoholi, siis kuivatavad needki sinu nahka üleliia.


Avafoto: Pexels
Allikas: cosmopolitan.com