OHMYGOSSIP —Innele Õispuu Rakverest saatis Ohmygossip.ee´le murekirja pagulaste teemal, kus valutab südant Eesti tuleviku pärast. Avaldame muutmata kujul.

Tere!

Mida aeg edasi, seda rohkem meid paneb muretsema olukord riigis. Ma ei oleks uskunud, et pagulastega seotud teema on mylle probleemide näol nii ligidal. Tulge mõistusele ja saatke kogu Vao küla pagulased riigist välja, seda ma ei palu vaid lausa nõuan! Kuskil on kord tunnete piir. Vao külast on kerkimas probleeme, mis ulatuvad Rakvere linnani välja. Pagulastel puudub austus ja kombed eesti naiste vastu. Nii meie kohalikud mehed ei käitu. Meie riietumised ja harjumused on just nii ja nad on sellest eluvõõrad. Kui märgatakse noori naisi kauplustes, söögikoha järjekorras seismas lühikeste pükste ja õhukese särgiga, tõmbab see nendes tähelepanu. Peale selle passitakse õhtuti kauplustes noori müüjaid. Astutakse ligi ja tehakse ettepanekuid kaasa minna pagulaste kambaga, lubades autoga sõidutamise ja välja tegemistega ning pärast toome ka linna tagasi. Muidugi on õnneks need müüjad pääsenud, kutsudes turvamehe appi. See ei ole normaalne, kui iga päev tuleb mehel, vennal või heal sõbral käia iga õhtu töö juures autoga järgi, et turvaliselt noor müüjanna koju jõuaks. Pagulaste reageering väljakutsumiste ebaõnnestumise järel on nimetamine meie korralikke eesti naisi L- tähelise sõnaga. Nad ei tea isegi ka selle sõna tähendust.

On olnud olukordi, kus on ka tulnud juba eesti meestel endi naiste kaitseks välja astuda Tallinnas. Leidis aset, kus minu tütar sõitis liftiga Rakvere Põhjakeskuses ülevalt alla ja väljudes lapsevankriga liftist selg ees, sattus ta kõrvuti pagulastega. Tütrekest märgatuna saatis teda vilekoor pagulaste poolt. Mis niimoodi edasi saab, kui me ei saa enam rahulikult poes ka enam käia? See kõik on nii ehmatav. Neile ei loe ka isegi väike 2-aastane laps noore naisega. Ma olen tõsiselt mures juba oma tütre ja tütretütre pärast, kui neil tuleb taas minna Põhjakeskusesse.

Pagulased elavad täitsa hästi, paremini kui kohalik rahvas. Nad külastavad firmariiete kauplusi, väljudes sealt ostukottidega. Nad külastavad grillrestorani, mis ei ole sugugi odav koht. Hesburgeriski võib neid kohata. On nähtud, kus veel grillrestoranist hesburgeri edasi sööma mindud. Kas meie kohalikul rahval on võimalusi nende moodi pidevalt külastada söögikohti?

Pagulased viidi Illukalt Vao külla, kuna neil oli seal metsade vahel igav elu. Vao külas on pagulastest mehed vanuses 20-45. Neile anti hunnikutes raha. On palju rikkumisi, vargusi, laamendamist, reostamisi, lugupidamatust elanike suhtes ja muidugi on ka kohalikud noored tüdrukud ohus. Inimesed kardavad öid. Kohalikud elanikud on pagulastega ikka väga hädas. Samas meile kõigile on nii selge, et hing ihkab koju ja on teada, et tegelikult need pagulased ei tahagi olla siin, keda siia on sunniviisiliselt toodud.

Minu seisukoht on, et pagulaste teema ei ole üldse teema, mida Eesti lahendama peaks. Ukraina inimesi aidatakse seal kohapeal ka eesti tublide inimeste poolt, ukrainlased saavad omal kodumaal hakkama. Kindlasti ei ole lahendus anda Süüria pagulastele meie riigis meie inimestega kokku pannes, kus ei tagata eesti rahva turvatunnet ega hingerahu, pannes inimesed psüühiliselt katsumuste alla. Pagulaste siia lubamine toob kaasa kuritegevuse suurenemise – varastamised, lõhkumised, vägistamised, vägivalla, piinamised, mõrvad jne.

Aitama peaksime oma rahvast, suuri peresid ja kodutuid. Ära tuleb kaotada kodutute varjupaigad ja tagada igale inimhingele kodu, mitte peamise eesmärgina seades rõhku võõrastele siin. On kodutuid, kes ei kasutagi kodutute varjupaiga teenuseid, kuna seal magamise ajal toimuvad vargused. Varastatakse see viimnegi ära. Seega ei näe lahendust, kus on viidud kodutute turvatunne ja kindlus. Kodutud on veel suuremate pingete all, sest ka nemad tahaks vihma käest räästa all olla. Nad on kõikjal jalus, kuna neid aetakse bussijaamadest välja, kauplustest, polikliinikutest ja tänavatelt. Aidata tuleb igat inimhinge, loomi ju aidatakse. Kodutuks jäämine on mitmetel põhjustel. Me ei saa süüdistada kodutuid, aga saame neid aidata.

Süüria pagulased ei ole ka lahendus eesti majandusele. On tööandjaid, kes on nõus vastu võtma pagulasi oma firmasse tööle. Miks ollakse nii kindlad, et pagulane siis paremini elama hakkab? Pagulane elatub palju tõhusamalt riigi annetustest, kus on tagatud pagulasele kuus 1000 eurot. Kas tööandja on suuteline maksma rohkem kätte? Meil omal töötuid palju ja ei ole sugugi tööle saamine nii lihtne. Töökohad käivad leti alt.

Andrus Ansip ei saa aru, miks kardetakse sõjapõgenikke. Väga kurb, kui kõrgharidusega inimesed ei tunneta ette ohte. Nad on juba siin! Indrek Tarand´i soovitus pagulaste vastastel end põlema panna, on solvang eesti rahvale. Miks juhivad eesti riiki poliitikud, kes lausa ülbitsevad oma rahvaga, eelistades Süüria pagulasi? Kas selleks rahvas valibki poliitikuid, et saaks käituda eesti põliselanikega kui orjadega?
Valgeid inimesi tuleb säilitada, neid on vaid maakeral natuke üle 10%. Mis Eesti iibest me räägime? Laulul “Eestlane olen ja eestlaseks jään..”, on sellisel juhul kaotatud igasugune otsene tähendus. Laul, mida ei laulda südame ega mõttega. Kas järgmist laulupidu enam tulebki?

Eesti põlisrahva turvalisus ja rahu riigis on ilma Süüria pagulasteta!

INNELE ÕISPUU Rakverest.