OHMYGOSSIP — Palju räägitakse toitudest, mida süüa, et saavutada pikad kiharad. Sealjuures aga unustades, et mõned toiduained võivad mõjuda hoopis vastupidiselt.

Maiustused

Pole saladus, et suhkur on meie organismile kahjulik. See ei mõju halvasti mitte ainult nahale, vaid ka juuksekasvule. Kommid, šokolaadid, koogid ja kõik muud magusad toidud tõstavad insuliinitaset kehas, mis omakorda on põhjuseks androgeenide ehk meessuguhormoonide rohkusele. Androgeen ärritab ja vähendab karvanääpsu ning niimoodi võib pikkadest ja tugevatest juustest vaid unistama jäädagi.

Mahlapuhastused

Erinevad mahladieedid ja detoxid on praegu väga populaarsed – siiski ei pruugi need olla parimaks abivahendiks, kui soovitakse pikki juukseid. Kuigi isepressitud mahlad sisaldavad vaid naturaalseid suhkruid, põhjustavad needki insuliini ja androgeeni tõusu kehas. Lisaks vajavad juuksed kasvamiseks valke, mida mahlades aga eriti palju ei ole.

Suure tärklisesisaldusega toiduained

Sai, pasta, hommikusöögihelbed – kõik need jätavad juuksed tuhmiks ja elutuks. Säravaid ja kohevaid juukseid ei ole võimalik saavutada, tarbides palju kõrge glükeemilise indeksiga toiduained, milles on rohkelt süsivesikuid ja vähe valke.

Vitamiin A

Kui armastad süüa suurtes kogustes porgandeid ja tomateid, ei ole põhjust muretsemiseks, kuid kui võtad lisaks A-vitamiini toidulisandeid, siis tasuks igaksjuhuks sissevõetavad kogused üle vaadata. Suur kogus A-vitamiini mõjutab rasunäärmete tööd, mistõttu ei pruugi need enam peanahka piisavalt niisutada. Liialt kuiv ja probleemne peanahk aga põhjustab juuste väljalangemist.

Avafoto: Pexels

 

Loe ka:
7 toitu, mida süües saad tugevamad ja pikemad juuksed

OHMYGOSSIP — Sellel, mida sööd, on suur mõju sinu juustele. On kindlad toidud, mis aitavad sul saavutada tugevamad ja pikemad juuksed. Kui sa püüad oma juukseid kasvatada, siis siin on mõned toidud, mille tarbimist võiksid kaaluda. Need ei aita kaasa mitte ainult juustekasvule, vaid mõjuvad hästi tervele sinu organismile.