Eesti disaineri Andres Labi loodud lipspõll pälvis tunnustuse Los Angeleses toimunud mainekal rahvusvahelisel disainiauhindade konkursil International Design Awards (IDA). Lipspõll pälvis oma kategoorias teise ja Andres Labi oli kutsutud Hollywoodis toimunud auhinnagalale. „Igasugune tunnustus on disainerile väga oluline ja eriti tähelepanu oma ala spetsialistide poolt,“ tunnistas Andres Labi, märkides, et lisaks preemiale tunneb ta heameelt võimaluse üle Eesti tootega Eestit ka ookeani taga esindada.

IDA on iga-aastane konkurss, kus tunnustatakse nii tuntud kui ka uusi maailmatasemel talente arhitektuuri, interjööri, tootedisaini, graafika ja moekunsti vallas. Eestis loodud lipspõll osales konkursil nimetusega „Tie&Apron Project“ ja seda auhinnati kategoorias „Other Fashion designs Competition“ teise kohaga. Lipspõlle valis IDA žürii välja enam kui 1000 toote seast, mis esitati konkursile 52 erineva riigi disainerite, sisearhitektide, moekunstnike ja kunstnike poolt. Hindamisel arvestati disaini kõrval ka loovust, toote praktilisust ja uuenduslikkust.

Lipspõll on traditsioonilist meeste lipsu ja põlle ühendav praktiline ja samas humoorikas toode, mis sai eestlastele tuntuks 2013. aasta konkursil “Meeste Asi”. Lisaks kohalikule huvile on lipspõll populaarsust kogunud ka mujal maailmas – moekad kokkajad võivad selle leida Belgia, Hollandi, Prantsusmaa ja Taani valitud disainipoodidest. Lipspõll on Eestit esindanud ka kahel mainekal disainimessil – eelmisel aastal Londonis ja tänavu Milanos.