Eesti esitennisist Kaia Kanepi alustas uut hooaega suurepärase võiduga, alistades Brisbane’i turniiri avaringis 6:4, 5:7, 6:4 maailma 13. reketi, sakslanna Andrea Petkovici.

Maratonkohtumine kestis kaks tundi ja 25 minutit, kusjuures Kanepil oli otsustavas setis juba seisult 5:2 võimalik oma servigeimis mäng otsustada. Eestlanna kaotas aga geimi nulliga ning seejärel võitis Petkovic kindlalt ka oma servigeimi. Seisul 5:4 servis Kanepi siiski kindlalt ja pani mängule punkti ilusa tagantkäelöögiga.

Järgmises ringis läheb Kanepi vastamisi kvalifikatsioonist põhiturniirile jõudnud tennisistiga, kelleks on kas 25-aastane ukrainlanna Lesja Tsurenko (WTA 92.) või 24-aastane ameeriklanna Madison Brengle (WTA 95.). Võidu korral ootab kolmandas ringis suure tõenäosusega ees teise asetusega maailma viies reket Ana Ivanovic.

Maailma edetabelis 51. kohta hoidev Kanepi on nüüd võitnud Petkovici vastu kõik kolm omavahelist kohtumist – lisaks tänasel nii 2011. aastal Dubai turniiril kui ka kolm aastat tagasi Brisbane’i turniiri veerandfinaalis. Lisaks Petkovicile langes asetatud mängijatest välja ka Jelena Jankovic (WTA 15.), kes kaotas 6:7 (6), 0:6 Ajla Tomljanovicile (WTA 63.).