” Jagades headust juhtub aga alati väike ime – me saame kummalisel kombel jagamisel head ise rohkem kui me seda ära andsime. Selline imeline “majandus”. Kes ei usu, võib minna ja proovida ja oma arved pärast kokku arvata,” ürtleb Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.

Mida arvate taaskasutusest ning kui palju ise taaskasutate?
Minu ülesanne kodus on prügi ja jäätmed välja viia. Seda ma neist asjust tean, et paber läheb ühte, klaas teise, kõik muu aga kolmandasse konteinerisse. Mu ülejäänud tarkused prügimajanduse keerukate probleemide kohta pärinevad seriaalist “Sopranod”.

Tänapäeva elu pöörleb paljuski raha ümber. Ent parimad asjad öeldakse, on siin maailmas tasuta. Mis on need parimad asjad, tegemised, olemised teie jaoks, mis on tasuta ja asendamatud?
Nagu õpetab vana tarkus – mis tasuta saadud, seda tuleb tasuta ka anda. Kui me anname ära midagi asist, siis jääme me antust ilma. Andes ära mõtte ei jää me sellest ilma ega vaesemaks. Jagades headust juhtub aga alati väike ime – me saame kummalisel kombel jagamisel head ise rohkem kui me seda ära andsime. Selline imeline “majandus”. Kes ei usu, võib minna ja proovida ja oma arved pärast kokku arvata. Selgub, et pole midagi lihtsamat kui rikkaks saada!

Kui palju teie oma toitumist järgite.. kas loete kaloreid, ostate toitu ökopoest, püüate jälgida, mis tervislik mis mitte?
Ma ei jälgi oma toitumist, ma jälgin oma tühja kõhtu ja nälg on mu parim kokapoiss. Teda ma ma usaldan, sest ta pole mulle kunagi veel midagi maitsetut pakkunud.

Milliseid toite peate ebatervislikeks?

Taas lähtub mu vastus mitte toidust, vaid minust endast. Õige pea olen ma taas ära lõunamaa sinise mere ääres. Kui siin Eestis on mul tavaliselt vaid üks ja ühekäiguline söögikord päevas, siis seal tuleb mul toime saada vähemalt kolme kolmekäigulise söögikorraga. See 9-kordne ülesöömine on tõeline katsumus!

Kes on käinud ja lõunamaa köögi lookas laudu näinud, see teab ohtu, mis algab meie nägemis- ja lõhnameelest ja mis võib võib lüüa tasakaalust nii meie tervise kui vannitoa kaalu. Seega – toit pole ebatervislik. Me oleme endale ebatervislikud ise.

 

Loe ka:
Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Loodus on parim leevendus haigele meelele, kust meie keha haigused nii sageli alguse saavad
“Loodusega polegi nippe vaja. Loodus õpetab meile muud – õpetab ausust. Ta on ise aus – just see, kes ja mis ta on. Olla loodusega ja looduses on võimalus oma kandamid maha panna ja olla nagu Tema – olla see, kes sa oled tegelikult,” räägib Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.

Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Elus pole vaja õigeid vastuseid teada, vaid oskust nendeni jõuda
“Minu ja mu abikaasa lapsed on juba laias ilmas, igaüks ise teel oma õnne otsimas, leidmas ja teostamas. Harva, kui nad nõu küsivad. Aga kui küsivad, ma pole kindel, et ma neile vastuse annan. Mis on õige mulle minu elus ei pruugi olla õige teisele teise elus. Enne kõikide olude täpset teadmist on iga nõu riskantne,” räägib endine telediktor, ajakirjanik ning Tallinna perekonnaseisuameti tseremooniameister Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.

Harri Kingo Ohmygossip.ee’le: Igaüks hoolib veel vaid oma pisikesest päästeparvest
“Vaadakem tõele näkku – me oleme väljasurev rahvus. Igaüks hoolib veel vaid oma pisikesest päästeparvest ja püüab sellel püsida, ehk isegi kuhugi paremasse randa jõuda. Miski muu ei näi kellelegi enam korda minevat,” räägib Harri Kingo Ohmygossip.ee’le.