Lewis Hamilton’ist sai Abu Dhabis kahekordne vormel 1 maailmameister. Suur duell jäi hooaja viimasel etapil Mercedese meeskonnakaaslase Nico Rosbergiga pidamata, sest viimase masin hakkas sõidu keskel tasapisi üles ütlema ning sakslane lõpetas sõidu alles 14. positsioonil.

Kvalifikatsioonis sõitis parima stardikoha välja Rosberg, kuid Hamilton ei kavatsenud kohe alguses midagi saatuse hooleks jätta ning haaras juba esimestel meetritel liidripositsiooni. Rosberg suutis hoida ennast löögikaugusel ehk kolme sekundi sees pool sõitu. Seejärel ütles üles ERS (energia taastussüsteem) ning probleeme hakkasid tekitama ka pidurid – kiirus kadus ning ühes sellega igasugune lootus tiitli eest võidelda.

Hooaja lõpetas Hamilton 11 etapivõiduga. Kolmel korral oli ta teine ning kahel korral kolmas. Tema järel sai teise koha Rosberg ning kolmanda Williamsi piloot Valtteri Bottas, kes ka Abu Dhabis meeskonnakaaslase Felipe Massa järel poodiumi madalaimale astmele sõitis.

Red Bulli mehed Daniel Ricciardo ja Sebastian Vettel, kelle masina esitiib ei vastanud reeglitele, alustasid stardirea lõpust, kuid finišeerusid vastavalt neljandal ja kaheksandal maailmameistril.