“Mida aeg edasi, seda enam meeldib mulle veeta oma vaba aega kodus. Kodus ikka tegevust jagub,” räägib alati särtsakas Katrin Toome Ohmygossip.ee’le.

Katrin Toome, kuidas on teie hobid aastatega muutunud (kas on mõni hobi ära kadunud, mõni juurde tulnud, kas on mõni hobi, mis on läbi elu teid saatnud)?
Pigem jääb ajapuuduse tõttu hobisid vähemaks. Ajakulukaim hobi on kindlasti lugemine. Lugeda olen ma armastanud alati. Eriti armastan ma lugeda elulugusid. Ulmefilmidest ja ulmekirjandusest lugu pidada ma ei oska, minu jaoks on lood elust enesest – olgu need siis dokumentaalsaated, või raamatud – kordades köitvamad. Mida aeg edasi, seda enam meeldib mulle veeta oma vaba aega kodus. Kodus ikka tegevust jagub.

Milline on teie suhe loodusega, loodusraviga, kui palju olete kursis ravimtaimedega? Kas teil on mõni hea vanaema aegne nipp, kuidas loodus ravib või ravimtaimi rohu eest kasutada?

Mul ei ole vanaemade ega ema õpetusi taimede kohta, ravimtaimi korjamas ei käi, õigupoolest ei teagi neist suurt miskit, ent kummeli, naistepune ja mõne ehk veel, tunnen ära. Loodulaps olen aga küll – ma väga armastan looduses viibida. Merest rohkem armastan metsa. Männimetsa võin ennast unustada pimedaks minekuni, mulle annavad männid energiat. Suvekodus rohin peenraid paljakäsi – mulle meeldib vahetu kontakt maaga, kindad rikuvad selle tunde ära. Ka uue kodu otsingul sai määravaks just asjaolu, et maja taga on park vanade ja võimsate pärnapuudega. Kui pole aega metsa jalutama minna, siis tarvitseb vaid astuda maja tagauksest välja, kui olengi pargis. Ainuüksi võimalus jälgida diivanilt, voodist, või köögilaua tagant, nende suurte ja uhkete puude elu, on võrratu! Eriti kevadel, kui loodus õitsema hakkab – küll on võrratu vaatepilt! Ja seda kõike saan ma nautida Tallinna kesklinna korteriaknast välja vaadates. Õnneks on linnas säilinud selliseid rohealasid ning linn hooldab pealinna parke väga hästi.

Mida arvate taaskasutusest ning kui palju ise taaskasutate?
Ma hindan väga inimesi kes omavad teadmisi ja oskusi vanale mööblile uus elu anda. Ka minu kodust leiab kauni vanaema kummuti, mille tõin suvilaniiskusest linnakorterisse aukohale. Mulle meeldivad mälestustega, n.ö oma looga perekondlikud esemed. Võõraid vanu asju ma oma koju tooma ei kipu, äkki toon pahaaimamatult halva aura koju kaasa. Taaskasutuseks müüdavaid riideid, jalanõusid jne ma ei osta, ent mind ei häiri sugugi, kui teised seda teevad. Eks igaüks elab vastavalt oma võimalustele ja põhimõtetele ning taaskasutus on ju igati tänuväärt ettevõtmine.

Tänapäeva elu pöörleb paljuski raha ümber. Ent parimad asjad öeldakse, on siin maailmas tasuta. Mis on need parimad asjad, tegemised, olemised teie jaoks, mis on tasuta ja asendamatud?

Armastust rahaga ei osta. Ka mitte lahkust ja hoolivust kaasinimeste vastu. Ma hindan väga n.ö oma aega. Lihtsalt üksiolemist. Ilma telefoni ja internetita. Minu jaoks on selline omaette olemine nagu akude laadimine. Ma vajan seda väga, see on miski, milleta ma ei saa, mis on minu jaoks asendamatu.

Kui palju teie oma toitumist järgite.. kas loete kaloreid, ostate toitu ökopoest, püüate jälgida, mis tervislik mis mitte? Milliseid toite peate ebatervislikeks?

Kaloreid väga ei jälgi, ent õhtusel ajal söömist püüan võimalusel vältida. Ökopoodidest toitu ei osta, ma hindan nii palju mugavust, et vajalikud toidukaubad ostan ikka kodule kõige lähemast kauplusest. Elutempo on läinud nii kiireks, et ega kodus enam väga süüa ei teegi, enamasti einestan kohvikus või restoranis. Kodus on mul küll alati aga puuvilju ja juustu. Kui teinekord ongi aega ja viitsimist süüa valmistada, siis ikka pigem midagi lihtsat – salatit või pastat.

Loe ka:
Täna sünnipäeva pidav Katrin Toome: Nõukogude ajal oli sel päeval Oktoobri revolutsiooni aastapäev ja mulle kingiti vaid punaseid nelke
Täna oma sünnipäeva pidav telediktor Katrin Toome räägib Ohmygossip.ee’le, et ta armastab väga lilli, ent nelkide vastu on tal “allergia” siiani. “Nõukogude ajal oli sel päeval Oktoobri revolutsiooni aastapäev ja loomulikult kingiti mulle vaid punaseid nelke. Teisisõnu ei armasta ma nelke tänaseni.”

Katrin Toome Ohmygossip.ee’le: Ei ole kunagi tõelist selgeltnägijat või ravitsejat kohanud
“Tänavune suvi oli väga seiklusrikas, käisin palju kontserditel ja toredatel üritustel, tutvusin huvitavate inimestega. Väga ilus suvi oli,” räägib telediktor Katrin Toome Ohmygossip.ee’le.

Katrin Toome Ohmygossip.ee’le: Avastasin endas jôu ja oskused ise oma kodu remontida
“Ei loe mitte see, mida ütled, vaid see, kuidas sinust aru saadakse,” ütleb tuntud telediktor Katrin Toome Ohmygossip.ee’le.