Algas kampaania Gripi vastu – levita infot, mitte viirust! Tervisekaitseinspektsioon alustas esmaspäevast, 2. novembrist üleriigilise kampaaniaga Gripi vastu!, mille eesmärgiks on anda edasi teadmisi, kuidas hoiduda gripist ja gripiviiruse levitamisest.

Gripist hoidumise kuldreeglid on lihtsad, ütles Tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro.  Meelde tuleks jätta neli põhitõde, nendeks on:

1. pese käsi,
2. köhides või aevastades kata suu,
3. haigestunud inimesega hoia vähemalt meetrist distantsi ning
4. haigena jää koju ja helista arstile.

Oleme kampaania üles ehitanud rõõmule ja positiivsusele, mitte haigusega hirmutamisele, selgitas Tiiu Aro, kelle sõnul toob neli gripi levikut takistavat põhitõde inimesteni alati reibas ja heatujuline Gerli Padar. Gerli annab sõnumid edasi selleks loodud gripitantsu kaudu, millega saab juba tutvuda kampaania veebilehel gripivastu.ee.  Loodetavasti võetakse tants hästi vastu ja hakatakse kaasa tantsima talletades nii mällu ka lihtsad tõed gripist hoidumiseks, loodab Aro.

Tervisekaitseinspektsioon tuletab meelde, et gripp on erinevate gripiviiruste poolt põhjustatud tõsine nakkushaigus, mis kahjustab kiiresti hingamisteede limaskesti. Gripiviirused levivad köhimisel või aevastamisel vabanevate piiskadega ja saastunud käte abil. Ülemiste hingamisteede viiruste, sh ka gripi hooaeg algab tavaliselt oktoobris ja kestab kuni aprillini.