“Meie jaoks ei seondu sõnaga taastuv mitte ainult elukutse vaid ka maailmavaade, see puudutab ka taastuvkasutust,” räägib Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le.

Milline on teie suhe loodusega, loodusraviga, kui palju olete kursis ravimtaimedega? Kas teil on mõni hea vanaema aegne nipp, kuidas loodus ravib või ravimtaimi rohu eest kasutada?
Loodus on minu jaoks akude laadija, looduse keskel tunnen end alati Loojale lähemal.

Kui olin 10 aastane oli mul krooniline neeru ja neeruvaagna põletik. Olin kaks kuud haiglas, paranemise asemel muutus haigus hoopis ägedamaks ning lõpuks krooniliseks. Peale seda kui arstid olid käed üles tõstnud, viisid vanemad mind koju ja hakkasid tablettide asemel külmavee istevannidega ravima. Sain kahe nädalaga täiesti terveks. Peale seda pole mul ravimeid vaja olnud – ei kunstlikke ega looduslikke.

Mida arvate taaskasutusest ning kui palju ise taaskasutate?

Meie jaoks ei seondu sõnaga taastuv mitte ainult elukutse vaid ka maailmavaade, see puudutab ka taastuvkasutust.

Tänapäeva elu pöörleb paljuski raha ümber. Ent parimad asjad öeldakse, on siin maailmas tasuta. Mis on need parimad asjad, tegemised, olemised teie jaoks, mis on tasuta ja asendamatud?
Looduses jalgrattaga sõitmine või matkamine, saun ja ujumine.

Kui palju teie oma toitumist järgite.. kas loete kaloreid, ostate toitu ökopoest, püüate jälgida, mis tervislik mis mitte? Milliseid toite peate ebatervislikeks?
Pigem jälgin, et söön vastavalt sellele, kui palju energiat kulutan. Kui tuleb päeva jooksul näiteks neli-viis korda koos varustusega 80 m vertikaalselt tuuliku tippu ronida võin endale korraliku hamburgeri koos friikartulitega lubada. Samas kui tuleb päev otsa arvuti taga istuda eelistan pigem värskeid puuvilju või värsket salatit.

Loe ka:
Oleg Sõnajalg räägib Ohmygossip.ee’le oma keskkooli ajast: Olin perpetuum mobile leiutamisele väga lähedal
“Minu kõige suuremaks hobiks on olnud juba lapsest saadik leiutamine ja oma leiutiste kallal “nokitsemine”,” räägib hakkaja Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le.

Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le: Elame pargi servas ja peame seda purjus inimeste lärmamist hommikuni taluma
“Ei poolda, see on halb eeskuju noortele mis risustab ka kohutavalt linnapilti,” ütleb Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le, et tema avalikku alkoholi tarbimist ei poolda. “Tulge reede või laupäeva õhtul peale kümmet Tammsaare parki, veendute ise. Meie elame pargi servas ja peame seda purjus inimeste lärmamist hommikuni taluma.”

Oleg Sõnajalg: Elame ikka kodumaal, sest…
“Eelmine aasta oli üsna pingeline, viimase poole aasta jooksul töötasime praktiliselt ilma ühegi vaba päevata,” võtab Oleg Sõnajalg möödunud aasta kokku ning ütleb rahuloluga, et tänavu võib ka mererannas ja palmi all töötada, sest tarkvara saab arendada ka kaugjuhtimise teel.