“Ei poolda, see on halb eeskuju noortele mis risustab ka kohutavalt linnapilti,” ütleb Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le, et tema avalikku alkoholi tarbimist ei poolda. “Tulge reede või laupäeva õhtul peale kümmet Tammsaare parki, veendute ise. Meie elame pargi servas ja peame seda purjus inimeste lärmamist hommikuni taluma.”

Oleg Sõnajalg, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Ei poolda, see on halb eeskuju noortele mis risustab ka kohutavalt linnapilti. Tulge reede või laupäeva õhtul peale kümmet Tammsaare parki, veendute ise. Meie elame pargi servas ja peame seda purjus inimeste lärmamist hommikuni taluma.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?
Kooseluseaduse vastuvõtmine oli viga, see lõhestas veelgi Eesti niigi killustatud ühiskonda.

Mida arvate nüüd vastu võetud geide abielust?

Sellist asja ei ole olemas. Võidakse rääkida küll samasooliste kooselust, aga see ei ole abielu selle sõna olemuslikus mõistes. Abielu on üks kõige vanem institutsioon, mis ei ole kellegi poolt välja mõeldud ega seadustega kujundatud – see on loodud. Teisiti öeldes on inimene loodud seksuaalselt meheks ja naiseks, kusjuures müsteerium on see, et vaid nendevahelisest vahekorrast sünnib uus elu.

Millised toidud teie meelest paksuks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Ülekalulisust põhjustab puudulik ainevahetus ja/või ebatervislik elustiil, kusjuures ebatervislik elustiil ei seisne mitte ainult ebatervislikus toitumises vaid ka väheses liikumise ja stressirohkes elustiilis. Viimase põhjusteks on aga sageli andeksandmatu meel, kadedus, viha ja vihkamine.

Minu kõige suuremaks nõrkuseks on ületöötamine ja ma ei püüagi seda vältida, kuna mu töö lihtsalt meeldib mulle. Pigem püüan seda kompenseerida puhkusega.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?
Maal elamine peaks üldiselt seonduma looduslähedase ning tervisliku elustiiliga – puhas õhk, rahu ja vaikus. Kuna aga põllumajandus on kahjuks Eestis pigem elustiil kui elukutse ja maal on muid töökohti vähe, siis seondub maaelu paljudele stressiga, mis on põhjustatud pidevast rahapuudusest. Seega linnas elamine on kergema vastupanu tee – töökohad ja sissetulek käepärast.

Samas näiteks Taanis on olukord aga täiesti vastupidine – põllumajandus on prestiižne ja tulus ettevõtmine, kui sul juhtub veidikegi maad olema. Põllumajandusele lisaks on maal ka veel palju muid erinevaid töökohti, kuna ettevõtlus ei ole koondunud linnadesse vaid pigem jagunenud ühtlaselt üle kogu riigi. Loodame et ka meie Eestis kunagi nii kaugele jõuame, mil maal elamine ei ole enam kangelastegu.

Kuidas möödusid teie suvekuud, mida põnevat ära tegite?

Tegime oma igapäevast tööd. Tuuleenergeetikaga tegelemine ongi meie jaoks üks põnevamaid asju (muidugi peale lendamise).

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?

Plaanime enne aasta lõppu veidi tempot maha võtta ja puhata.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?
Saigi juba südamelt kõik ära öeldud.