OHMYGOSSIP — Isegi kui kõik sellega nõustuda ei taha, siis pole abielu tavaliselt tants roosidel. Redbook Magazine annab nõu.

 1. Ühel päeval saabub hetk, mil vaatad enda kõrval seisvat inimest ja mõtled: “Ja see ongi kõik?”.
Tõesti, tähtis pole vaid õige partneri valimine. Sa ei suuda iga päev õnnelik olla, vaatamata sellele kui äge su elukaaslane ka poleks. Vastupidi, tuleb ette päevi, mil arutled hoopis selle üle, miks sul abiellumisega nii kiire oli. Ja see on täiesti normaalne.


 2. Hea suhte nimel tuleb rohkem vaeva näha kui sa arvata oleksid osanud.
See, et vaatad läbi sõrmede partneri ühele või teisele “halvale” harjumusele, ei garanteeri veel õnnelikku abielu. Kaks inimest sama katuse all – enamasti nõuab see suuremaid ohvreid, sest leiad end täiesti uuelt mänguväljakult. Kuid ära unusta, et tõenäoliselt arvab ka sinu partner samamoodi.

  3. Mõnikord lähed sa voodisse vihasena.
Mõned perenõustajad soovitavad suhtes elades mitte kunagi ärritunult voodisse minna. Probleemid tuleb lahendada kohe. Võib-olla sobib see paljudele, teised aga vajavad just puhkust ja und. Võib juhtuda, et see, mis tundus tohutult häiriv kõigest kaheksa tundi tagasi, tundub hommikul ärgates pisiasjana.

  4. Aeg-ajalt oled sa sunnitud elama ilma seksita ja see on OK.
Seksivabad perioodid on täiesti normaalsed. See ei tähenda seda, et sa pole oma kaaslasele enam kütkestav. Mõnikord on uni tähtsam, mõnikord miski muu. Harva on seda süüdistuste abil võimalik lahendada, pigem tuleb teineteisele aega anda. Teineteist võib hellitada ka ilma et see oleks seksuaalne. Lähedustunne ja selle väljanäitamine on võtmeks paljude probleemide lahendamisel.

5. Ära aja oma õigust taga.
Oma tahtmise saavutamine võib olla vähem tähtis kui see, et asju koos teha ja arutada. Sa võid olla harjunud mõtlema, et sul on alati õigus. Kuid ehk arvab nii ka sinu partner – ta on kindel, et just temal on alati õigus. Arutelu või tüli ei pea ka alati lõppema konkreetse tulemusega. Elu pole must-valge ja teil mõlemal võib omas suhtes õigus olla. Elu hall tsoon on ehk suurem kui sa arvad.

6. Hea abielu ei tähenda seda, et te kunagi ei tülitse.
Paljud paarid vajavad aegajalt väikest sõnavahetust, kuid sellega ei tohi muidugi liiale minna. Kui oskate “õigesti tülitseda”, olete väljaspool seda koos veelgi tugevamad.

  7. Sa ei saa muuta oma partnerit – saad muuta vaid iseennast.
Kui su elukaaslane käib ringi täiesti totra soenguga, siis saad tal seda muuta lasta. Kuid mitte palju enamat. Pead aru saama, et muuta saad vaid iseennast. Selle asemel, et pidevalt ärrituda selle peale, mida su halvem pool teeb või ei tee, proovi ise teistmoodi tema suhtes käituda.