Eilses “Selgeltnägijate tuleproovis” pidid Kristi, Tarmo, Sergei ja Washtara ära arvama tähemärke, saatejuhi asukohta ning ööpäevaks pisikesse ruumi kinnimüüritud Nightchati Edith Ellerit. Eksperdina oli saates astroloog Edda Paukson.

Esimese ülesandena pidid selgeltnägijad ära arvama kaheteistkümne inimese sodiaadimäri, kes olid kutsutud Tõravere observatooriumisse. Kõigepealt tuli välja valida kuus inimest, kelle päiksemärke nad ära arvama hakkasid. Ainukesena arvas vaid ühe tähemärgi kuuest ära Sergei, teistele osalejatele osutus see ülesanne liiga raskeks. Üks tähemärk läks täppi ka saates osalenud loogikutel.

Astroloog Edda Paukson tõi selles ülesandes esile Kristi ja Sergei ning ütles, et Sergeil võivad olla võimed, mida teistel inimestel pole.

Teise ülesandena pidid selgeltnägijad ära arvama, kus saatejuht hetkel asub. Saatejuht Urmas Eero sõitis Leetu Ristimäele ja selgeltnägijad pidid telefonitsi tema asukohta tunnetama. Washtara pakkus vanalinna, Kristi Balti jaama. Tarmo ja Sergei tunnetasid, et saatejuht on aga kaugel. Tarmo nägi õigeusu ikooni ning pakkus ka Vatikani, Sergei nägi küngast ja riste aga ütles, et tegu pole surnuaiaga. Loogik Erik Puura ütles täpselt et tegu on ristimäega, peale seda, kui oli saanud Urmaselt vihje, et teda ümbritseb loendamatul arvul eriskummalisi esemeid.

Kolmandas ülesandes pidid selgeltnägijad tunnetama pisikesse ruumi kinnimüüritud tüdrukut. Tüdruku leidis Kristi. Loe täpsemalt Edithi leidmist ja 25 tundi kestnud üksindust kinnises ruumis SIIT.

Washtara lahendas eilses saates ka lisaülesannet, kus pidi pildi põhjal kirjeldama inimese elusaatust. Selle lahendamiseks sai ta aega nii kaua kui soovis. Kuna tema uuringust ei vastanud mitte midagi tegelikkusele, siis oli just tema see, kes saatest lahkus.

Järgmisesse saatesse lähevad Tarmo, Kristi ja Sergei ning siis selgub, kes pääsevad finaalsaatesse.

[ot-gallery url=”gallery/selgeltn%c3%a4gijate-tuleproovist-langes-v%c3%a4lja-washtara”]