Prantsuse luksuskaupade firma Hermes hakkas krokodille kasvatama, sest nõudlus krokodillinahast kaupade järele on suurenenud. Firma juhi Patrick Thomase sõnul on nende käsitsi valmistatud toodetele mitme aasta pikkune järjekord, kirjutab stuff.co.nz.

Hoolimata krokodillinahast toodete kallile hinnale, on nõudlus nende järele pidevalt suurenenud. “Oma krokodillikasvanduse rajamisega lahendasime tooraineprobleemi. Praeguseks oleme Austraaliasse juba paar krokodillifarmi rajanud,” selgitas Patrick Thomas. Lähiplaanis on leida ka meistrid, kes krokodillinahast tooteid valmistama hakkavad. Ühe Hermese käekoti jaoks kulub umbes 3-4 krokodillinahka.

Krokodillide kasvatamine on kallis, sest neile on tarvis võimaldada eraldi eluasemed, et vähendada võimalust, et krokodillid oma nahka vigastavad. Hermese Birkini kotid on ka USA staaride seas väga populaarsed. Hermese Birkini kotte on soetanud endale näiteks Victoria Beckham ja peaaegu kõikides saadaolevates värvitoonides. Birkini kotti armastavad ka Eva Longoria ja Katie Holms.

Tänu koti populaarsusele on tootest ka palju valekoopiaid liikvel. Hiljuti jäi vültsitud Hermese “Haut a Courroie” ja “Birkini” kottide müümisega vahele Hermese enda endine müüja Joyce Lee. Luksusbränd tuletab ka kõigile meelde, et nende originaalkotte müüakse siiski ainult esinduskauplustes.