Laupäeval 31. oktoobril, Halloweeni ajal, toimub Tallinnas Eesti esimene Zombie Walk.  Zombie Walkil või nn zombide paraadil võivad osaleda kõik zombi kostüümides ja meigis inimesed, kes imiteerivad zombie’sid mitte vaid väljanägemise, vaid ka käitumisega.

Ajalugu:
-Kogu lugu algas 2001 aastal Californias Sacramentos. Ürituse eesmärk oli reklaamida uut zombie-õudusfilmi, mistõttu jalutas tänavatel ringi mitukümmend “zombie’t”.
-Esimene marss toimus oktoobris 2003 Kanadas, Torontos. Sellest ajast peale on Zombie jalutuskäigud Põhja-Ameerikas igaaastaseks traditsiooniks.
-Üks suurimaid paraade zombie stiilis oli Pittsburghis Pennsylvanias., milles osales 1100 “zombie’t” ja kogu Zombie Walk festival kestis 2 päeva.
-Zombie Walke on toimunud aga ka Euroopas, näiteks Rootsis ja Soomes, viimati marsiti Ukrainas, Kiievis 12. Septembril.

Mõned reeglid osalejatele:
1. Kogu paraadi jooksul üritavad osalejad oma rollis püsida. Nad peavad zombie’sid jäljendama oma liikumises, “suhtlemises” ja üldises olekus nii hästi, kui nad seda ette kujutavad.
2. Zombie’d pole just eriti jutukad. Nad kriiskavad, mõmisevad, huilgavad, kiljuvad ja toovad kuuldavale teisi ebainimlikke helisid.
3. Kogu jalutuskäigu vältel on lubatud “rünnata” mööduvaid inimesi. Ründamine kujutab endast ohvri söömist ja lõhkirebimist. Küll aga ei tohi kahjustada ohvri riietust ega tema tervist. Tegelikult piisab, kui sööte ära vaid ohvri aju.
4. Teiste vara tuleb austada! Teelejäävaid asutusi rünnata ei tohi.
5. Sööme ajusid, aga ei jäta endast maha prahti nagu näiteks söömata kehaosi ja verd.
6. Autode alla viskumine on keelatud. Järgime liikluseeskirju!
7. Ei hirmuta väikeseid lapsi!
8. Austame teisi zombie’sid ja ka elavate liikumisruumi. Parem oleks hargneda ja mitte liikuda täiesti ühes puntras, mis hävitab kõik ettejääva.

Zombie Walk algab kell 20.00 Vene Draamateatri sisehoovis. Kohal olla 19.30

Teekond:

Reisi alustada Vene Draamateatri sisehoovist hotell Palace’i kõrvalt.
Edasi liikuda mööda Roosikrantsi tänavat, kus tuleks laskuda sügavale maa alla ning väljuda uuel Vabaduse väljakul.
Vabaduse platsil pistke aga nahka paar välismaalast ning liikuge diagonaalselt mööda kirkust, lillemüüjatest ja kinost Sõprus.
Edasi toimub liikumine mööda Suur-Karja tänavat, mööduda baaridest Nimeta ja Nimega ning suunduda Raekoja platsile Viru tänava poolsest otsast.

Kell 21.00  tantsivad osavõtjad Raekoja platsil “Thrillerit” Michael Jacksoni samanimelise loo ja video järgi.

 

Loe lisaks: Halloween – 2500 aastat vana keldi rituaal