Stilisti ja laulusõnade autorina tuntud Jana Hallas näeb alati kaunis ja hoolitsetud välja ning tuleb tunnistada, et Jana paksud meekarva blondid juuksed tekitavad paljudes isegi kadedust. Mis on Jana juuste loomulik toon, kuidas ja milliste toodetega ta oma juukseid hooldab?

Jana loomulik juuksevärv ei ole mitte meekarva, vaid hoopis miskit muud. Milliste toodetega Jana oma kauni juuksevärvi saavutab? “Juukseid olen värvinud juba aastaid, loomulik toon oleks kartulikooretoon. Minu ideaalne lemmiktoon on aga meekarva kuldkollane. Kui rääkida konkreetsest lemmikbrändist, siis on see Davines – mitte eriti keemiline ja ka mitte liiga öko. Proovisin vahepeal sertifitseeritud ökošampoone/palsameid, kuid minu paksudele ja üsna karmidele juustele tegid need pigem halba. Juus jäi väga takuseks ning kammides tegin neile seetõttu ainult kahju. Kasutan põhiliselt šampooni ning seejärel alati palsamit, harva teen maski, võiks tihedamini. Õlisid pähe määrida ei meeldi. Viimistlusvahendeid (näiteks juukselakk) kasutan üliharva, küll aga juuksepiima otste silumiseks,” räägib Jana Buduaarile.

Kui sageli katsetab Jana uusi tooteid? “Vahel harva tundub tõesti mõni uus toode nii ahvatlev, et ostan ära, kuigi eriline katsetaja ega reklaamiohver ma pole. Näiteks hiljuti avastasin Davinesi juustessejäetava piima, mis meeldib,” toob Hallas näiteks.

Paljud pesevad juukseid iga päev. Jana seda ei tee, vaid peseb juukseid paari päeva takka. “Juuksuris käin keskeltläbi iga kolme kuu tagant. Jah, viimati lasin teha ka maski,” lisab ta.

Mida Jana oma juustega teha sooviks, kuid pole veel julgenud? “Minu peast on käinud küll läbi üks nii-öelda salamõte, mis on seotud minu juustega. Nimelt kujutan ma end ette tumeda lühikese poisipeaga, sellise 60-ndate stiilis. Aga mul on nii pikad ja tugevad juuksed, ei raatsi neid ära lõigata! Aga mõned aastad tagasi pandi mulle juuksepikendused, siis oli mul juukseid veel eriti palju. Pean küll tõdema, et ma ei saanud nende võõraste salkudega oma peas eriti hästi läbi,” muigab Jana.