“Ma kaks aastat tagasi sain teada, et ma ei ole siin päris üksi, et mu sees on üks väike kaaslane ja nii me kahekesi temaga seda leiba jagame,” rääkis Leinatamm ETV saates “Ringvaade”, vahendab ERR.

Leinatamm tunnistas, et diagnoosist teadasaamine oli raske ning tema haigusest teadsid kuni tänaseni väga vähesed – vaid kõige lähemad inimesed. “See ei ole mulle esimene kord, kus selliste raskete terviseprobleemidega peab koos olema. Südameprobleemid on mind palju õpetanud,” rääkis Leinatamm. “Esiteks mu elustiil muutus. Ma hakkasin mõtlema tervise peale, paraku oli siis juba hilja.”

Leinatamm tunnistas, et tervise peale mõtlemine on nüüd tema elu igapäevane osa. “Ega nende eest ei põgene! Need on valdavad mõtted.”

“Õnneks on mul väga hea ja lähedane arst, doktor Lea Vahter, keda ma olen isegi palunud, et ta räägiks mulle kõik lõpuni ära,” rääkis Leinatamm.

Leinatamm tunnistas, et ta võtab küll vastu kõik meditsiinilise abi, kuid ta otseselt ei võitle vähi vastu. “Väga harvad on need juhud, kus inimesed saavad sellest haigusest lahti. Suur osa elab sellega oma viimse päevani välja.”

Leinatamm tunnistas, et ta on juba harjunud haigusega arvestama ja oma jõudu jaotama ja püüab eluga edasi minna. Tarmo Leinatamm tunnistab, et tervis on delikaatne teema, kuid ta räägib seda missioonitundega, pannes inimestele südamele: “Mehed peavad minema arsti juurde!”.