Gwyneth Paltrow on sattunud toitumisekspertide terava kriitikatule alla pärast seda kui sai teatavaks, et ta lapsed ei tohi süüa ei pastat, kartulit ega leiba. Samuti väidab ta, et kogu perekond on allergiline gluteeni, piimaproduktide ja muna vastu, vahendab Aftonbladet.

Asi on niivõrd tõsine, et sellel võivad olla Gwyneth Paltrow‘i ja tema abikaasa Chris Martin‘i jaoks juriidilised tagajärjed.

“Laste puhul on selline dieet keelatud ning võib viia selleni, et ametivõimud sekkuvad,” ütleb Londonis töötav jurist Jonathan West,

Näitlejatar muutis oma toitumisharjumusi mõned aastad tagasi kui tal avastati aneemia ehk kehvveresus ja D vitamiini puudus.

“Mu lapsed tunnevad end paremini ilma süsivesikuteta isegi siis kui nad on näljased,” ütleb Paltrow tütar Apple‘i (8) ja poeg Moses‘e (6) kohta.

Toitumiseksperdid on aga ühel meelel, et selline toitumine lastele ei sobi. “Kui nad ei talu gluteeni, siis tuleb seda vältida, aga kõigepealt peab kindlaks tegema, kas see nii on. LCHF dieeti ei soovitaks ma lastele iial. (LCHF – Low Carb High Fat – dieet, mis sisaldab vähe süsivesikuid ja palju rasva, toim.). Lapsed kasvavad ja vajavad energiat, et end hästi tunda ja selleks, et piisavalt energiat saada tuleks süüa palju rasva. Kui süsivesikutest täielikult loobuda ja selle asemel palju rasva süüa, siis pole see tervislik. Piimatoodetest loobumise puhul tuleb aga mõelda selle peale, et teistest allikatest kaltsiumit saada ja luustikku mitte kahjustada,” ütleb Aftonbladet’i toitumisekspert Josefine Jonasson.