Sel kevadel on minimalism tähtsal kohal. Samal ajal on kontsept kui selline muutunud, arenedes mitmes erinevas suunas ja olles tihti pea peale pööratud, kirjutab H&M Magazin ajakirja kevadnumber.

Inspiratsiooni saadakse tihti just vastandlikest stiilidest. Näiteks võib tuua Nicolas Ghesquiére’i lihtsad volangid Balenciaga‘le, mis seostuvad romantismiga ja tekitavad tunde justkui aeg oleks peatunud.

Sellist uusromantilist minimalismi võis näha ka Givenchy kollektsioonis, kus Riccardo Tisci lisas sellele juurde eriliselt shikke ja vägagi Pariisilikke nüansse mustade ning valgete pöörisekujuliste mustrite näol nii kleitidel kui toppidel.

Chloé pakkus muuhulgas omalt poolt välja õrna ja karge valge kleidi ebasümmeetrilise tegumoe ning ühe kolmveerandvarrukaga.

Christian Dior’i Raf Simons kombineeris läbinisti moodsa joone kuulsate couture house moemajade pärandiga, olles leedilikult shikk ja kasutades erinevaid dekoratiivseid elemente.

Hetkel valitseva uue minimalismilaine rajaja Phoebe Philo leidis inspiratsiooni sürrealismist, andes sellega pehmust oma muidu rangele joonele.

Londonis on aga esile kerkinud grupp disainereid, keda on hakatud kutsuma uuteks minimalistideks ja kes rõhuvad värviliste mustrite ning eklektilise stiili peale.

Tegemist on niisiis nii tuntud nimede kui täiesti uute tulijatega, kes minimalismile uut elu sisse puhuvad. Võib arvata, et minimalism on tulnud tagasi selleks, et pikemaks ajaks moestiilina kestma jääda.