Kas me laseme end alateadlikult mõjutada sellest mida näeme oma ümber? Jah, me oleme ilu ihkavad naised — just see on põhjus, miks meile meeldib olla kursis uute moesuundadega ning riietumisstiilidega. Naiseliku kergusega armume kaunitesse rõivastesse. Meie stiili arenemist aastast-aastasse  mõjutavad suuresti meile ette antud trendivihjed ning -suunad. Uute hooaegade vaheldumisega täituvad naiste garderoobid ning moeajakirjad uute rõivaste ning aksessuaaridega.

Meedia on suureks suunajaks meie enda igapäevase riietumise ning stiili kujundamisel. Kokkuvõtlikult oleme me ajakirjanduse ja meedia ohvrid, kui küsimuse alla tuleb, mida poest soetada või kuidas riides käia. Argipäeval kiirustades peatume hetkeks kaubanduskeskuste vaateakende ees ning saame koheselt teada, mis on uued moetuuled. Kui palju me tohiksime lasta mõjutada enda stiili  välistel teguritel? Kas peaksime oma stiili kujundama vaid enda vajadusi järgides? Meie soovitus, võta aluseks uued moesuunad ja kombineeri neid lihtsalt oma olemasoleva stiiliga.

Millised on peamised märksõnad naistemoes, meeste riietuses, aksesuaarides ja värvitoonides 2013. aastal?  Soe ilm võib olla hetkel meie kõigi jaoks kauge unistus, kuid mood jõuab alati ilmast ette. Kunagi ei ole liiga vara teavitada moehuvilisi algavatest trendidest.

Naiste viis põhilist suunda
2013 kevad ning suvi toob meie naiste moemaailma keebid, idamaad, materjalidest naha ning värvitoonidest metalli.

1. Keebid
Keep on varrukateta mantel, mis meenutab pontšot. Tavaliselt on ta pikk rõivas, mis katab vaid poolt selga ning kinnitusdetailidega kaelal. Keep on pärit juba 19.sajandi Euroopast, kui Katoliku vaimulikud kandsid keebi tüüpi ferraiolo`t. Keep võib tunduda ideaalseks katjaks talvel, kuid veidi raskem on ette kujutada seda meie kevade rõivavalikusse. Keebid võivad üllatada meid aga ka meeldivalt soojematel kuudel. Burberry Prorsum`i runway on suurepärane näide sellest: keep Duchess Satin hooaja värvides tõestab, et keep on tulnud selleks, et jääda rohkem, kui iial enne.


Salvatore Ferragamo F/W ’12, Burberry Prorsum S/S ’13

2. Idamaadest inspireeritud rõivad
On teada, et kui Miuccia Prada tuleb välja millegi uuega on see tulnud, et jääda. Jaapani ajast inspireeritud Prada kaasaegsed Geisha tüdrukud toovad idamaise moevõlu ka uude sooja moehooaega. Seega on sellel kevadel ja suvel kõik kimonod kasutusel — kas siis kleidiks suvepidudele või hommikumantli näol oma mehe rõõmustamiseks magamistoas!


Dries Van Noten F/W ’12, Prada S/S ’13

3. Nahast seelikud
Nahast seelikud on eelkõige seksikateks rõivaesemeteks nii naiste- kui ka meeste silmadele. Algaval hooajal on just nahast seelikud ( ning eriti lühikesed ) suurimaks hitiks. Enam pole oluline kus ja millal neid kanda. Pannes selga nahast seeliku, ei tohiks olla ühtegi moeteadliku silmapaari, kes su hukka mõistaks!


Akris F/W ’12, Rag & Bone S/S ’13

4. Vallatud retro-ehted
Retro on midagi nostalgilist, midagi vanamoodsat, kuid siiski igihaljast. See on midagi taas moodi tulevat ning klassikalist ja surematut. Retro mahub aega 60`ndad kuni 80`ndad. Sellel kevadel otsi ülesse kõik retrohõngulised detailid nagu näiteks 1950. aasta  stiilis kostüüm, pliiatseelikud, vintage-stiilis mütsid ja kõik, mis meenutab retroaega. Pole mõtet end tagasi hoida 1960. aastate retros. Kevad toob rohkesti võimalusi näidata jalgu eriti mini mod kleidis. Olulisel kohal on ka sadulvööga rõhutatud vöökoht. Kevade retro paneb sind riidesse kiht-kihilt ning teeb sinust “retrobeibe”.

DSquared2 F/W ’12, Moschino S/S ’13

5. Metallik
2013 kevadel säravad metalltoonid: pronks, kuld, hõbe, nahk, siid ja lurex. Poeriiulid on juba metallilikke asju täis. Aksessuaariletid ning triiksärkide kraed on täidetud metallneetidega. Just needid on üheks oluliseks osaks algaval hooajal.  Kui olete endale soetanud 2012 aastal midagi metallilikku on olnud see suurepärane investeering aastasse 2013!

Väikeseks vihjeks — ise jalatseid, kotte või riideid neetidega katta pole sugugi raske! Kangapoodides on olemas suur valik nii termo- kui ka kergemini paigaldatavaid neete erinevates värvitoonides. Nii saate luua iga asja riidekapis omanäoliseks!


Paco Rabanne F/W ’12, Emporio Armani S/S ’13