OHMYGOSSIP — Stilist Jessica Paster usub, et disainerid peaksid tänapäeval olema avatumad ning paindlikumad, sest kleidi disainimine punase vaiba ürituseks pole enam sugugi sama, mis 10 aastat tagasi, vahendab Briti Vogue Fashionista’t.  

“Kui tekib küsimus, millist kleiti vajatakse punasele vaibale, võiksid disainerid olla vabama mõtlemisega ning avatumad,” räägib Paster, kes vastutab punasel vaibal paljude nimekate seltskonnatähtede stiili eest. Tema disainitud rõivaid on kandnud paljud nimekad saarid — Miranda Kerr, Emily Blunt, Cate Blanchett ning Fanning õed Elle ja Dakota.

“Golden Globes`i punasel vaibal ei näinud Jason Wu või Prabal Gurung’i loomingut, sest nad on äärmiselt valivad. Jason Wu ning Prabal Gurung ootavad neid, kes vääriksid nende loomingut kandma. Mitmed disainerid on seadnud eesmärgiks vaid kõige kuulsamaid ja rikkamaid riietada. Kui oleks pandud Prabal Gurung`i looming selga mõnele kaunile vähem tuntud näitlejannale ja sellest oleks kujunenud kaunis vaatemäng, oleksid nad müünud rohkem kleite. Kuid kõik tahavad riietada vaid tähti nagu Cate Blanchett, kes on nimetatud viiel korral Oscari kandidaadiks.”

Stilist selgitab, et peamiseks eesmärgiks on siiski enda kaubamärgi laiendamine ning reklaamimine.  Jessica Paster`i arvates võiksid uued ja andekad disainerid olla vastuvõtlikumad erinevatele pakkumistele. “Kui nad saaksid oma kleidi punasel vaibal selga ka vähem kuulsamatele staaridele, siis see müüks igal juhul nii nende riideid kui ka nime. Paljud aga teise järgu kuulsustega ei lepi ning lõpuks lõpetavad kollektsioonidega odavatele jaemüüjatele.”