Palju  õnne! Ohmygossip annab taas välja HAA! Auhinna, ehk “Hea autori autasu”… absurdse artikli eest. “Vaata, kes on Eesti suurima sissetulekuga staarid,” kirjutab Viktoria Ladõnskaja Äripäevas ning avaldab täiesti enneolematu “oletusliku” edetabeli staaride sissetulekutest. Järjekordne artikkel, mis keerutab vaid tolmu ega anna ühtegi fakti ega adekvaatset infot.

Küsimus ei ole selles, kas keegi loetletud staaridest teenib vähem, samapalju või rohkem kui kirjutatud. Küsimus on pigem selles, et millele on tuginetud? Ei ühtegi ametlikku ega ka mitteametlikku dokumenti, maksuameti väljavõtet, tuludeklaratsiooni koopiat ega muud äritegevust tõendavat allikat mitmete edetabelis olevate inimeste kohta — rääkimata inimese enda antud kommentaarist. Ei ühtegi tabelit, mille alusel välja toodud staarid on selekteeritud – kas on ainult muusikud/sportlased, või ka modellid/näitlejad/kirjanikud jne? Kui ainult muusikud/sportlased, siis kas ainult popmuusikud, või ka estraadilauljad, ooperilauljad ja dirigendid? Kas on ainult mingi kindel vanuseklass või on edetabelis kõikide vanuseklasside esindajad? Täiesti ajuvaba artikkel!

Mind üllatab, mis ajast pakutakse Eesti suurimas ärilehes lugejatele oletuslikku, kontrollimata faktidega infot?! Viimasel ajal on nii palju silma jäänud sellist lapsikut oletamist ja absurdse sisuga lugude avaldamist. Tõsiseltvõetav leht toetub faktidele, mitte oletustele. Nagu natuke kollane ühe ennast ärileheks kutsuva väljaande kohta, I think. Võiksid eksisteerida ikkagi mingid normid ajakirjanikele, kust maalt jõuab artikkel ametlikku lehte ning kust maalt peaks “oletus” potsatama heal juhul vaid autori isiklikku blogisse.

Huvitav, kas Bonnier AB omanikud aimavad ka mis soga nende Eesti väljaandes avaldatakse? :D

Staaride sissetulekute edetabeli koostas Äripäeva venekeelne nädalaleht Delovõje Vedomosti.