Siin linnas toimuval igakuisel iluseminaril räägitakse erinevatest asjadest nagu toitumine, make up, proovime uusi tooteid ja õpime meikima /juukseid korda seadma. Sinna võib minna koos lapsega, seega hea vaheldus. Seekordseks teemaks oli “Tee ja kohvi nahale ja meelele!” Itaallastele, nagu te teate, on kohvi väga oluline. Me tarbime seda vähemalt 3-4 korda päevas, lisaks ka toitude sees (tiramisu).  Seekord tahangi teieni tuua kohvi heaolu meie elus!

Kui soovid kohvi kasutada ja juua, tuleb seda teha õigetel aegadel:

-Kindlasti te kõik olete seda juba kuulnud aga hommikul on kohvi kui karburaator, see stimuleerib neerusid ja aitab seespidiselt “puhastada”.
-Peale lõunat aitab kohvi seedida ja viib ära toidust tuleva uimasuse.
-Pärastlõunal viib ära jõuetuse.
-Ja neile, kes peavad ka peale õhtusööki edasi “elama”, aitab kontsentreeruda.

Kohvi stimuleerib ainevahetust kuid toimib ka teistes valdkondades:

Viis grammi kofeiini ehk üks espresso, (meil siin räägiti espressodest, sest me ei joo sellist kohvi nagu teie seal, siin nimetatakse teie kohvi  ameerika kohviks) stimuleerib kesknärvisüsteemi umbes kaks tundi pärast selle joomist, see äratab vaimsed võimed, parandab mälu ja keskendumisvõimet, ja muidugi-eemaldab une! Ja kui väsimus on tingitud väikesest stressist, siis kohv aitab, sest see parandab emotsionaalset tasakaalu. Kohvist on kasu ka neile, kes teevad sporti, see suurendab kopsu ventilatsiooni, stimuleerib lihaste kontsentratsiooni, vähendab väsimust ja aitab paremini koordineerida, veel parandab vere ringvoolu kogu kehas ja süvendab hingamist. Kui kuulsin, et kohvi aeglustab vananemist ja aitab ennetada vähki, tuli mul kohvi isu! See pidavat sisaldama antimutagenic ainete (polüfenoolid), mis ei hävine kohvi küpsetamisel ja mis kaitsevad rakke, aeglustades degeneratsiooni.

Kui Sul ei ole probleemi südamega või vererõhuga, siis kohvi teeb vaid head ja selle vähene kasutamine ei tee organismile midagi! :) Ütleks omaltpoolt veel, et enne joo paar espressot, kui üks alkoholiga kokteil! ;) PS.Itaalias alla 15aastastele lastel oakohvi juua ei soovitata. Neile on lubatud ainult kofeiinivaba kohv. Usun et see on nii ka Eestis?!

Nahale on kohvipaks väga hea! See on üks parimaid looduslikke kehakoorijaid, mis sisaldab toniseerivat kofeiini. Kasutan ise kohvipaksu nädalas korra kaks. Peale endale espresso tegemist panen kohvipaksu ühte kausikesse, lisan suhkru ja ka mett. Peale mida ei pea kasutama ei dushi geeli ega kreeme! lasen vaid sooja veega maha ja kõik.  Näol ma seda ei kasuta, sest jahvataja teeb mul väga paksu ja kõva kohvipaksu, ei tahaks sellega nägu kraapida! Näo jaoks olen ostnud eraldi kohvipaki!

Tselluliidi vastane kohvi koorija:
Soojenda paar supilusikatäit kasutatud kohvi(paksu) mikrolaineahjus. Lisada paar lusikat oliiviõli. Segu määrida sinna kus kõige rohkem tselluliiti. Peale seda rulli  toidukile ümber. Hoidma peaks circa 15 minutit.

Näopuhastuseks:
Paar lusikat (peeneks) jahvatatud kohvi, lusikatäis mett ja üks lusikas soola (soola asemel võib kasutada ka sidruni mahla). Õrnalt masseerides näole ja siis leige veega maha! Veel võib lisada kaneeli (lõhna jaoks).

Järgmisel korral kirjutan teile tee heaolust organismile ja nahale.

Teie,
Kristiina