Septembrist hakkas Eesti mustkunstnike liit koostöös Cabaret Rhizome’ga korraldama regulaarseid mustkunstietendusi. Esimest etendust nauditi juba 20 septembril.

2009 aasta sügisel sõlmis Eesti mustkunsnike liit vastastikuse loomingulise abistamise pakti Cabaret Rhizome’ga (endine Teatrilabor). Kolme sügiskuu mängukava on juba paigas. Teatrikülastajatel on võimalik nautida kõikvõimalikke mustkunsti eri liike: etendusi lastele, lähivaate mustkunsti, mentalismi ja loomulikult ka Cabaret Rhizome’i teatritrupi lavastusi. Cabaret Rhizome on mugav diivanitega sisustatud pisike teater Tallinna kesklinnas Vabaduse väljaku vahetus läheduses. Kohti on teatrisaalis 35, mis garanteerib meeldiva atmosfääri ja vahetu kogemuse.

20. ja 27. septembril kell 14.00 etendub spetsiaalne mustkunstietendus lastele. Oodatud on loomulikult kõik pereliikmed, kuid eelkõige lapsed. 50 minutise mustkunstikava on kokku pannud kaks kogenud ja lastele spetsialiseerunud mustkunstnikku Fred-Erik Johanson ja Aivar Minumets.

Oktoobris pakub mustkunstnike liit esmakordselt eestis close-up ehk lähivaate mustkunstietendusi. Close-up on mustkunsti puhtaim vorm, mis baseerub peamiselt käteosavusel ja tähelepanu eemale juhtimisel. Trikke tehakse igapäevaste esemetaga nagu kaardid, rahatähed, mündid, kontoritarbed jne. Lähivaate etendusest saavad vahetult osa võtta pea kõik pealtvaatajad kuna trikitamine toimub publikust vaid paari meetri kaugusel. Samuti on iga etteaste programm eelmisest erinev ning täiesti ainulaadne. Oktoobrikuu neljal õhtul (09, 10, 29, 30) kell 19.00 näitavad tehnilisi käteosavuse-manöövreid Meelis Kubo, Charlekas, Kevin-Chris, Taimar Müller ja Mikk Pärg. Piletid eelmüügist 100 ja kohapealt 125 krooni.

Mornil novembrikuul tuuakse vaatajateni doktor Cubo ja professor Charleka verivärske muskunstilavastus “Räpane sessioon”. Tegu on ühtede nõutuimate illusionistidega Eestis, kes 2008 aasta sügisel lavastasid ülimenuka etenduse “Tabalukk”. Uues täispikas lavastuses käsitletakse eelkõige shokimustkunsti ning mentalismi. “Räpane sessioon” etendub novembris neljal korral (13, 14, 20, 21) kell 19.00, piletid eelmüügist 100 ja kohapealt 125 krooni.

Tulevikus plaanib mustkunstnike liit tuua igal kuul lavale vähemalt ühe uue etenduse ning rikastada etendusi ka välisartistidega naaberriikidest. Järgmisse aastasse on plaanitud ühislavastus koostöös Cabaret Rhizome’s resideeruva teatritrupiga (Johannes Veski, Anatoli Tafitšuk, Joonas Parve, Ajjar Ausma, Päär Pärenson) mentalismietendus, lähivaate mustkunsti võistlus ning mustkunstialaseid loenguid.

Piletid ja mängukava: www.cabaretrhizome.ee