OHMYGOSSIP – Teismelisena vaatasin inimesi kes üle 30 piiri olid jõudnud kui “vanureid“. Nüüd, kui endal 30 kätte jõudis… ei tunne küll suurt erinevust. Huvitav, kas vananemise “murdepunkt“ on edasi lükatud?? Räägitakse, et 40 on uus 30?! Kas inimesed lihtsalt keelduvad vananemast? Olete tähele pannud, kuidas paljud kellel 30 kukub kustutavad isegi Facebook’ist oma sünniaasta!? Nagu see peataks protsessi…

Võtsin kahel käel vastu oma 30. Tähistasin mittu päeva järjest oma kallite inimeste seltsis. Igäpaevasest täiskasvanu elust välja murdes otsustasin lõbusa lastesünnipäeva kasuks pargis. Suure seltskonna, mängude ja võistlustega. Tunnen ennast suurepäraselt ja ootan huviga mis elul veel minu jaoks tagavaraks. Muutused mis vananemisega kaasnevad ei hirmuta enam oluliselt. Kust saavad alguse meie hirmud vananemise ees? Millised on hirmud vananemise ees?

1)Mina, kui paranev “kontrolli friik“ arvan, et üks hirmudest on suutmatus aega kontrollida… Tunned, kuidas aeg libiseb käest ja nii palju on veel teha.
2)Hirm igasuguste vanainimeste haiguste ees.
3)Hirm, et elastsus nahast kaob ja seejärel lotendad oma paarkümmend viimast aastat.
4)Ainevahetus aeglustub! (nagu ka kõik muu nt: reaksioon…jne)
5)Mälu pole enam sama.
6)Hirm jääda jalgu lähedastele, kes tunnevad kohustust Sinu eest hoolt kanda.
7)Hirm, et Sind ei ole enam kellegile vaja.
8)Piin….. Kannatused….. Surm

Ok….ok nüüd läks natuke liiga masendavaks kogu jutt!

See müstiline AEG mida me nii väärtustame. See sama aeg mida me raiskame otsides taga elu mõtet, nooruse allikat,  koduvõtmeid või armastust. Kõik me otsime elu mõtet, sest usume, et see toob meid sammukese lähemale sellele, mida tegelikult vajame – ÕNN! Osad meist usuvad, et saladus õnne leidmiseks peitub selles, kui elada igapäev nagu see oleks meie esimene. Iga päev oleks kui uue tee algus, seiklus täis üllatusi ja uusi avastusi. Teised aga usuvad, et tuleks elada nagu täna oleks meie elu viimane päev. Oleksime täis tänutunnet selle eest mis meid ümbritseb. Inimeste arvamus ei läheks enam korda ja samuti oleksime ise ausamad teiste vastu.

Usun, et ilma ekstreemsusteta (nt ilma lahkumisavaldust kirjutamata või mähkmeid kandmata) saame iga päev elada kui esimest ja viimast. Elades iga päev natuke rohkem hetkes. Panna tähele enda ümber inimesi, loodust ja elu ennast. Märka hetke! Nautida kingitust, mis meile osaks langes  – Täna.

Minevikuga võitlemine ei too rahu kellelegi, ega lahenda ühtegi probleemi. Raiskab vaid väärtusliku aega mida enam kunagi tagasi ei saa. Paaniline tuleviku planeerimine ei kindlusta edu. See mis loeb on just see sama hetk siin. Mine tee midagi, mida oled tükk aega edasi lükanud. Saa üle hirmust, mis Sind pikemat aega jälitanud. Võta risk, tee otsus. Pole oluline, kui ei lähe nii nagu olid planeerinud. Elul on suuremad plaanid Sinuga kui sa ise oskad ette kujutada. Olgu tagajärg positiivne või negatiivne. Mis tundub langusena praegu ei pruugi seda suures pildis olla! Selleks, et väärtustada tõusu on vaja aktsepteerida mõõna. Kõik on tasakaalus.

Minu jaoks 3 edasi viivat jõudu on:

1)ENTUSIASM
2)NAUDING
3)LEPPIMINE

Olenemata olukorrast proovin alati ühte neist kasutada. On hetk millal on vaja edasiviivat entusiasmi. Teisel hetkel on paras aeg nautida olukorda. Samuti on päevi kus kõik ei lähe nii nagu soovid, kuid olukorraga leppimine on ainus mida teha saad. Otsustad aga universumiga võitluse kasuks, soovin Sulle edu! Võin ainult ette ära öelda, et siniseks vihastamine ja närvide raiskamine ei ole seda väärt. Paha tuju on garanteeritud ja Sind ümbritsevad inimesed  ei naudi Sinu seltskonda. ümbritsedes ennast positiivse energiaga on kõik paremas tujus ja saavutad soovitud tulemuse kergema vaevaga. Võta vastu kõik mis elu pakub.

Minu üks suuremaid iidoleid ja inimene kelle raamatud ja elulugu on mind sügavalt liigutanud…. Ema Teresa.


“Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it.”

? Mother Teresa

Loe ka:
Reily Perez-Nõmm: Armastus võidab kõik

Reily Perez-Nõmm: Kapist välja

Reily Perez-Nõmm Gossip.ee’le: Mul on südames rahu, et andsin intervjuu oma abielu kohta