Kas eelistad popcorni chipsidele ja juusturõngastele? Oled teinud parema valiku kui arvata võisid. Nimelt võib popcorn sisaldada oluliselt rohkem antioksüdante kui puu- ja köögiviljad, kirjutab Daily Mail oma netiväljaandes.

Antioksüdandid aitavad kindlustada kvaliteetset elu, reguleerides rakutasandil organismi normaalset tegevust. Nad aitavad ära hoida südame- ja veresoonkonna haigusi ja kaitsevad vähi eest.

Pennsylvania’s asuva ülikooli “University of Scranton” teadlased väidavad, et üks “portsjon” popcorni sisaldab umbes 300 mg antioksüdante võrreldes ühe puuviljaga, mis sisaldab 160 mg antioksüdante.

Vähese veesisalduse tõttu, kõigest 4%, on antioksüdandid popcornis rohkem kontsentreeritud võrreldes antioksüdantidega näiteks puuviljades, mis sisaldavad 90% vett.

“Popcorni tuleb kõrgemalt hinnata. Need on väikesed tervislikud “kullatükid”,” ütleb üks uurimuse taga olevatest teadlastest Joe Vinson. Kuid ta ei jäta hoiatamata kõrge kalorisisalduse eest mikros valmistatud popcornides, mida uurimuses arvesse ei võetud. Samuti rõhutab ta, et popcorn ei suuda kunagi asendada  puu- ja köögivilju, kuna need sisaldavad tähtsaid vitamiine ja mineraale, mida popcorn ei sisalda.