Viimasel ajal olen üha rohkem inspiratsiooni saanud Jaapani kultuurist, peamiselt just Harajukust. Rõõmus, kirev, huvitav, natukene muinasjutuline, lapsepõlve meenutav, põnev & kawaii (jaapani keeles armas) — Endless Masquerade!!!

Mu peas on kuju võtnud mitmed üliarmsad rõivaesemed, aksessuaarid ja seinapildid mida tahaks Ohmygossip Couture kollektsiooni lisada. Uuede kollektsiooni kavandan rohkem pitse, satse, rüüse, volte, tutte, mustreid, täppe, triipe, pitsi ning muinasjutulisust, mida ühendan juba praeguste Ohmygossip Couture “Lu-Lo-Lita” tutikestega. Plaan on vahelduseks teha ise käsitsi üks täiesti ekslusiivsne ainueksempare sisaldav kollektsioon.

Samuti köidab mind Marie Antoinette! Ka tema ülinaiselik stiil, ajastu, Versailles’i edevus, küllus ja lõbujanu inspireerib mind Ohmygossip Couture Endless Masquerade’i looma. Ning loomulikult Madame de Pompadour — Kõike ja rohkem, lõputu edevuse laat! Sellest saab uue kollektsiooni moto! ;)

Mis on Harajuku?
Harajuku on moesuund, mis sai oma nime Jaapani Harajuku piirkonna järgi. Harajuku on linn täis butiike, kohvikuid, meelelahutust ja noori, kelle kontsentratsioon sealsetel tänavatel tõuseb haripunkti nädalavahetustel, nimelt pühapäeviti, kui linn peab igakord justkui Halloween’i. Harjuku stiil muutus populaarseks kaheksakümnendatel. Harajuku tüdrukute (ka poiste) väljanägemine koosneb väga erinevatest stiilidest. Selles on näiteks gooti stiili, mis on miksitud metalsete ja neoonsete värvitoonidega.

Harajuku moes on segatud palju asju omavahel — stiil on loominguline ja teatraalne. Püüeldakse, et lõpptulemus oleks armas, tütarlapselik ja nunnu. Seda stiili tuntakse ka nime all „Fruit fashion“. Harajuku tüdrukute kohta öeldakse, et poed ja brändid ei dikteeri mida tuleks kanda, vaid harajukud dikteerivad, mida poed peavad müüma.

Harajuku stiil on levinud kui kulutuli üle terve maailma. Disaineritele teeb Harajuku eriti huvitavaks asjaolu, et  tänavamood muutub ajas tohutult kiiresti — tänane trend on homme juba minevik. Samuti paelub see oma paljude variatsioonidega, alustades tumedast gootist ja lõpetades neoonvärviliste mangade ning kübermaailma hõbedaste avarustega. Põnev on ka Lolita stiil, mis jaguneb omakorda Gothic lolita, Sweet lolita, Classic lolita ja Punk lolita :)

Galerii (inspiratsioonipildid ning palju Harajukut):

——————————————————♥—♥—♥——————————————————
Advertisement:

Visit Ohmygossip Couture e-shop
——————————————————♥—♥—♥——————————————————

 

 

 

 

Photos:
Ohmygossip Couture; Shojono Tomo; Kira;  Tokyofashion.com & Internet

[ot-gallery url=”gallery/helena-reet-uueks-ohmygossip-couture-kollektsiooniks-endless-masquerade-kogun-inspiratsiooni-jaapani-harajukust-marie-antoinetteist”]