Esmaspäeval, 5.märtsil startis Kanal2’s Ameerika Supermodelli saatel põhinev Eesti tippmodell, millest võtavad osa ka mitu kaunist venelannat. Üks nendest, 20-aastane Aleksandra Cherdakova Ida-Virumaalt ei mõista aga eesti keeles ühtegi sõna. On see probleem ja häirib vaatajaid või pigem teeb saate huvitavamaks ja mitmekülgsemaks?

Saate fännilehel internetis on selle ümber tõusnud tuline arutelu, kus arvamusi seinast seina.

Mõned väljavõtted:

“Mis küsimus see on üldse? Venelane on ka inimene, kes elab Eestis! Loomulikult on tal õigus osaleda! Selline asi küll kedagi häirida ei tohiks!” arvab Liis.

“Vähemalt eesti keelt võiks siis rääkida,” põrutab vastu Sirel.

“Hmm… Eesti kodanikust venelane on minu silmis ka eestlane, aga ainult siis, kui ta ikka riigikeelt valdab,” lisab saate vaataja Katrin.

“Modell on modell, seal ei saa kohe kindlasti rahvust vaadata — saab vaadata ainult profesionaalsust,” arvab Merilin.

“See on normaalne, et vene neiud ka saates on, sest nad on julgemad ja avatumad. Eesti omad üldiselt tagasihoidlikumad ja kardavad valehäbi “issand, mida inimesed arvavad, kui ma sinna saatesse lähen, nii leim ju” tüüpiline suhtumine, mida ma eesti neidude seas kohanud olen,” lisab Miss Universe Estonia 2011 Madli Vilsar ning lisab: “Seega eesti keelt võiks see üks neiu osata, sest mina ei tolereeriks seda, et ükskõik, mis riigis elad ja ei osata selle maa keelt. See on austuse puudumine sellesse riiki ja keskkonda. Aga vähemalt on tal julgust oma unistusi realiseerida ja ei kiru kodus, et miks ta kuhugi jõudnud pole.”

Üldse ei häiri, vaid annab saatele hoopiski võlu juurde! Venelannad on avatumad ning pole nii külmad ja tuimad kui eestlastest tüdrukud. Tuleb tunnistada, et venelannad on ka targemad ja ilu on hoopiski loomulikum…” teatab Silvia.

Kas te teate ka, mis olukord Narvas on? Ta ei saa sinna midagi teha, et on ehk sündinud sinna ja pere on seal. Eestlasi ei ole seal palju ja suhelda saab ainult venelastega. See on kõige umbkeelsem paik Eestis. Sellega tuleks midagi teha!” ütleb Anna.

“Mina arvan, et selle asja kohta on kõige õigem üks sõna: FORMAAT! Saate formaat näeb kindlasti ette, et peab olema üks vanem lapsega (Lisann), keegi kergelt lollike (Helina), keegi paksem teistest (Ksenia 17), keegi targutaja (Ksenia23), keegi umbkeelne (Aleksandra), keegi, kes varem modellindusega kokku puutunud (Keiu) jne jne :) SEE ON SHOW!!!!! Tegelik modellimaailm jääb sellest VÄGA kaugele!” põrutab aga Katre.

 

Loe lisaks:
Eesti tippmodell: Need kaunitarid hakkavad võistlema modellitiitli eest!