OHMYGOSSIP – Vaidlused õpetajate palga üle on käinud juba pikka aega kuna aga lubadustest kaugemale pole asi jõudnud otsustasid õpetajad viimaks kasutusele võtta äärmuslikuma meetodi ning streikida. Usun, et keegi ei imesta, miks nad seda tegid, arvestades seda kui vastutusrikas ja raske on õpetaja töö küll aga jääb arusaamatuks miks otsustas Transpordi Ametiühing toetada streiki sel määral, et halvas pea kogu pealinna transpordiühenduse terveks päevaks?

Leian, et selline käitumine on vastutustundetu ja häirib tegelikult vaid lihtinimese elu, mitte keegi ei kompenseeri ju töötajale või tööandjale lisanduvaid transpordikulusid ega maksa kinni ärajäänud tööpäeva. Näiteks ema, kel oli vaja täna tööle jõuda ja tal puudub isiklik transpordivahend ning võimalus kellegi hooleks oma last jätta võttis ilmselt hommikul oma lapse kaenlasse ja kappas jala tööle trotsides jätkuvat talvekülma. Kas selline olukord on normaalne, mis sõnumit peaks see kandma tavainimese jaoks? Julgen väita, et tänane transpordistreik on terror tavainimesele, mitte sõnum riigijuhtidele. Nemad istuvad ikka oma tavapärasel moel hommikul sooja autosse ja sõidavad probleemideta tööle.

Tulles tagasi õpetajate juurde, siis nende sooviks on saada juba sel aastal 20% palgatõusu, valitsus on aga öelnud, et vahendid selleks puuduvad ning pakuvad õpetajatele 15% palgatõusu aastal 2013. Kuigi mõistan õpetajaid täielikult, mõistan ka seda, et nende palgatõus ei saa ju toimuda kellegi arvelt ning kuskilt peab see raha ju tulema? Peaminister Andrus Anspit tõstatas küsimuse: “Kas oleme valmis ka kõrgemaid makse maksma?” Mina isiklikult ei ole! Olukord on enam kui keeruline ja ei saagi öelda, kellel on õigus ja kellel mitte, sest kõigil on omamoodi õigus. Aga kas sellises situatsioonis saabki õigust taga ajada? …pigem tuleks leida kõigi jaoks õiglane lahendus!

Lõpetuseks ütlen, et loodan siiralt, et seekordne streigilaine ei kulmineeru millekski sääraseks, mida võisime näha pronksiööl. Sellise käitumisstiiliga inimesed ei otsigi põhjust vaid võimalust ja tänane streigipäev on selleks ideaalne.

Armsad naised, soovin Teile kõigile kena ja turvalist naistepäeva!:)

Avafoto: Marianna Link (Denis Georgievski)