Selleks, et saavutada täiuslik figuur ning terve keha ja vaim – toitu õigesti ja katsu vältida halbu e-aineid.
E-ainete klssifikatsioon:
E100-199 gruppi kuuluvad ained on toiduvärvid
E200-299 gruppi kuuluvad säilitusained
E300-399 gruppi kuuluvad antioküdandid
E200-499 gruppi kuuluvad emulgaatorid ja stabilisaatorid
E500- muud lisaained nagu näiteks maitsetugevdaja E621 ja E951- aspartaam (magusaine).
Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete instituudi direktor, professor Raivo Vokk rõhutab aga, et üldse mitte kõik kohad pole numbritejadas täis.
Toiduliit soovitab vältida vaid asovärve, mis asuvad vahemikus E102- E180:
E102: Tartrasiin
E110: Päikeseloojangukollane
E122: Asorubiin
E123: Amarant
E124: Erkpunane 4R
E129: Võlupunane AC
E151: Briljantmust BN
E154: Pruun FK
E155: Pruun HT
E180: Litoolrubiin BK