Tallinna Merepäevade korraldajad lisasid kultuurikavva Lenna Kuurma eksklusiivkontserdi, mis on pühendatud ligi neli kuud Liibanonis pantvangis viibinud Eesti ratturitele ja tähistab nende kojutulekut.  Kontsert toimub laupäeval, 16. juulil kell 15.30.

Parasjagu koos Eesti Draamateatri näitlejate ja Weekend Guitar trioga kontsertturneel viibiv Lenna Kuurmaa ütles, et kõiki eestimaalasi kuust kuusse mures hoidnud pantvangidraama, mis 14. juuli hommikul õnneliku lõpu sai, on seda väärt, et koos merepäevadega seitsme noormehe kojupääsemist kontserdiga tervitada.

„Usun, et koos minuga tundsid seda uudist kuuldes kõik eestlased kergendust. Tähistagem seda rõõmu üheskoos,“ lausus Kuurmaa.

Lenna Kuurmaa ja tema ansambli Lenna kontsert toimub Tallinna Merepäevade teisel päeval, laupäeval, 16. juulil kell 15.30 Reisisadamas asuval Admiraliteedi laval. Kontsert on tasuta.

Tallinna Merepäevad 2011 algavad 15.juulil, kui Tallinna Sadama D-terminali 8. kai juurde jõuab nende merepäevade pärl, 20 aastat Tallinnast eemal olnud neljamastiline purjelaev Krusenstern.

Kolmepäevase festivali ametlik avatseremoonia koos Tanel Padar & The Suni ja Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestri kontserdiga algab õhtul kell 20.00.