OHMYGOSSIP — Uurimuse tulemuste aluseks on ankeet, millele vastas 450 000 ameeriklast ning mille küsimused käsitlesid õnnetunnet ja inimese materiaalset elustandardit. Selle viisid läbi Princetown’i Ülikooli teadlased USA’s.

Kõrgem palk võib Sind õnnelikumaks teha. Kuid maagiline piir on 4400 euro juures kuus. Rohkem teenides ei suurenda see enam õnnetunnet, näitab uus uurimus, kirjutab Dagens Industri.

Niisiis näitavad tulemused, et rohkem raha teeb tõesti õnnelikumaks ja et sissetuleku kasv aitab kurbuse ja stressi vastu. Kuid kusagilt läheb piir ja selleks arvatakse olevat 4400 eurot kuus ehk 75 000 dollarit aastas, mis vastab 52 500 eurole aastas. Enam teenides saab muidugi rohkem ja kallimaid asju osta, kuid need ei tee õnnelikumaks. Teadlaste sõnul võivad suurema sissetulekuga inimesed oma elukorraldusega küll rohkem rahul olla, kuid see ei mõjuta õnnetunnet, elu nautimist ega aita kurbuse ja stressi vastu.

Inimestel, kes teenivad 75 000 dollarit aastas, on võimalus pühenduda asjadele, mis neile elus kõige rohkem tähendavad. Nad saavad olla koos oma perekonnaga ja tegeleda vabal ajal oma hobidega. Uurimus näitab ka seda, et vähenenud sissetulek teeb meid haavatavaks eelkõige sellistel puhkudel nagu abielulahutus või haigus.

Dagens Industri andmetel on keskmine palk Rootsis ca 28 000 rootsi krooni ehk 3000 eurot.