Eurovisiooni Lauluvõistluseni on veel mõned päevad aega, kuid Norra ja Rootsi vahel on võistlus juba alanud. Norra Dagbladet’i eurolauluekspert teeb Eric Saade laulu “Popular” maatasa ning soovitab tal asjad pakkida ja kohe koju sõita.

Neljapäeval esitab Eric Saade teises poolfinaalis rootsi eurolaulu “Popular”. Tema ülesandeks on kindlustada Rootsi edasiminek finaali, kust Rootsi eelmisel aastal esimest korda välja kukkus. Tollal oli esinejaks Anna Bergendahl, kes kitarri saatel oma ballaadi esitas.

Kui uskuda norra eurolaulueksperti, siis Norra poolt punkte edasijõudmiseks eriti palju pole loota. Ta kirjutab: “Eric Saade tahab olla populaarne ja selleks on ta ka saanud. Nii et miks mitte pakkida kokku lauluhääl ja isepäine rootsi laul ning sõita juba täna koju.” Kuuepunktisel skaalal annab ta Saade laulule hindeks ühe.

Norra võistleb esimeses poolfinaalis teisipäeval. Laulu nimeks on “Haba Haba” ning esitajaks tumedanahaline Stella Mwangi. “Rütmikas, värske ja kaasahaarav,” kommenteerib Anders Gronneberg norra laulu.

Eesti eurolaulu isloomustab rootsi meedia kui koolikabareed ning Getter Jaani lavariideid kui Katy Perry pealt matkituid.