Esimesed proovid kohapeal Düsseldorfis lõppesid rootsi eurolauliku Erik Saade jaoks tõelise õudusunenäoga. Nimelt ebaõnnestus lavaeffekt, mille käigus klaaspuur kildudeks peab lendama. Selle asemel jäi laulja klaaspuuri kinni, kirjutab Expressen.

Rootsit esindab Eurovisiooni Lauluvõistlusel 20 aastane tüdrukute lemmik  Erik Saade lauluga “Popular”.  “Homseks anti meile lisaaega, et saaksime kindlad olla, et kõik läheb nii nagu peab,” ütleb laulja.

Pürotehnikud, kes hiigelsuurel laval Erik’u palju tähelepanu pälvinud klaaspuuri õhku pidid laskma, polnud kindlad kuidas nad tegutsema peavad ning ebaõnnestusid täielikult. “Kui pauk pidi käima, siis seda lihtsalt ei toimunud ja ma jäin puuri kinni. Ma pidin kuidagi teistmoodi sealt välja saama.”

Mis põhjusel trikk ebaõnnestus?

“Nad ütlesid, et “küllap me kasutasime liiga vähe püssirohtu” ja mina ütlesin, et “siis võite te kogust kahekordistada.” See oli esimene proov ka pürotehnikute jaoks, nii et küll kõik lõpuks hästi läheb.

Kuidas muidu, kas keha ja vaim on valmis enne eelseisvaid tähtsaid päevi?

Selge see, et nii häälepaelad kui ka keha väsivad, selle peale pean ma lähipäevil mõtlema. Täna laulsin ma põhimõtteliselt ainult kahel viiest proovist. Ma arvan, et on tähtis anda endast kõik just siis kui on otsustav hetk.

Lauluvõistluse ajal on laval 25 kaamerat. Rootsi eurolaulu finaalis Globen’is oli neid vaid üheksa. “Praegu pole mul veel aimugi, kus ükski neist asub,” ütleb karismaatiline rootsi esindaja Erik Saade.