Narvast pärit Anna Vakujeva (24) on töötanud modellina juba 4 aastat ning lahkub peagi Milaanost edasi kolmeks kuuks Aasiasse tööle. Anna suurimateks saavutusteks on koostöö Pradaga, ometi pole modellitöö meelakkumine, sest kaunitar peab väga ranget dieeti, töötab pikki päevi ning on kaugsuhtes, kirjutab Buduaar.

Anna sattus modelliärisse tänu oma sõprade soovitustele seda ametit proovida. “Mul on sõpru, kellel on tutvusi moemaailmas nind nad veensid mind, et ma esitleksin end suurematele modelliagentuuridele Milaanos. Huvitavalt kombel saatis üks neist agentuuridest mind mu elu esimesele castingule. Umbes 30 minuti pärast helistati agentuurist ja öeldi, et nende klient valis just mind selle töö jaoks. Kohe, kui agentuuri tagasi jõudsin, kirjutasin alla oma esimesele töölepingule ja nii ma modellina töötama hakkasingi,” jutustab ta.

Milaanosse kolides avastas Anna, et modellimaailm pole ainult lõbu, vaid ka palju rasket tööd. “Esimene raskus on kindlasti see, et tööpäevad ei ole kindlalt ajaliselt piiritletud. See tähendab, et fotosessioon võib alata varahommikul ja kesta hilisõhtuni. Tihti ei suuda meeskond isegi leida viit minutitki pausi jaoks, et puhata ja süüa. Palju peab ka reisima ja on pikki perioode, kus oma perekonda ja kalleid inimesi ei näe. Muidugi on raske ka dieeti pidada, et ennast alati parimas vormis hoida.”

Millist dieeti aga modell peab? “Ma ei saa süüa maitsvat toitu, mida teised naudivad iga päev. Esiteks ma ei söö magusat ja praetud toitu, vaid rohkem salateid ja kala. Päevas joon vähemalt poolteist liitrit vett ja iga päev käin vähemalt ühe tunni jõusaalis. Modellide jaoks, kes on nooremad kui 20, on lihtsam vormis olla. Nad võivad süüa mida iganes soovivad ja teha vähem trenni ning olla ikka heas vormis, aga nendel, kes on vanemad, neil on raskem,” vastab ta.