“Inimene hoolitseb oma füüsilise vormi eest. Miks meeli ei hoita samamoodi? Suhteid peab hoidma ja harjutama oskusi, mis aitaksid mõista teineteist. Professionaali abil on kergem leida lahendusi, kui üksi,” oskab Outi Mäenpää öelda Soome ajakirjas Anna.

 

Soome näitleja Outi Mäenpää on abielus filmitootja Kai Nordberg´iga ning nende peres on kuus last.

Outi on saanud oma emalt pärandi, mida ei saa rahas mõõta: eeskuju heast suhtest.

Vanavanaema ja tema abikaasa vahelistest armastuskirjadest on koostatud lausa raamat. Paari omavahelise eduka suhte aluseks oli austus. Neil sündis 12 last.

“Tähtis on aru saada, et laste kodu on vanematevahelises armusuhtes. Kui suhe läheb hästi, peegeldub armastus kogu pere peale,” teab Outi öelda.

Outi meelest toob igaüks paarisuhtesse oma ajaloo. Mida teadlikum sellest ollakse, seda parem.

Heas abielus on võimalik parandada lapse traumasid. Kui inimene tunneb enese tausta, tulevad töötlemata probleemid kohe lagedale.

“See ei ole juhus, kuidas ja millise abikaasa valime.”

Outi sõnul on huvitav ette kujutada abielusid, kui osapoolteks oleks näiteks oma ema ja enda abikaasa isa või vastupidi. Väga harva tekiks positiivne visioon, kuid see annaks ettekujutuse sellest, milliseid suhte näiteid tasub vältida.

Outi usub, et ka teraapia võib paare aidata. Naine on energiahoidja teadmised omandanud ning soovis õppida end kohtlema, kui psühhofüsioloogilist tervikut.

“Inimene hoolitseb oma füüsilise vormi eest. Miks meeli ei hoita samamoodi? Suhteid peab hoidma ja harjutama oskusi, mis aitaksid mõista teineteist. Professionaali abil on kergem leida lahendusi, kui üksi,” oskab Outi öelda.

 

[ot-gallery url=”gallery/soome-n%c3%a4itleja-outi-m%c3%a4enp%c3%a4%c3%a4-see-ei-ole-juhus-kuidas-ja-millise-abikaasa-valime”]