Meelelahutusärimees Andres Peets (51), uue mängufilmi “Rotilõks” produtsent, pidi väidetavalt loobuma ligi 150 000 eurost (2 mln Eesti krooni), mida pakkus üks ülirikas Dubai šeik selle eest, et tema eestlannast lemmikabikaasa saaks filmis mängida! Neiu aga oleks sobinud filmi “Tuhande ühe öö muinasjutt” või “Põgenemine haaremist”, kuid “Rotilõksu” jaoks jäid tema näitlejaoskused nõrgaks.

“Me ei saanud režissöör Andres Puustusmaa‘ga kokkuleppele, ta ei näinud potentsiaalses näitlejannas piisavalt annet,” kurdab Andres Peets Kroonikale. Mainitud summa oleks katnud kolmandiku filmi eelarvest. “Tõesti kahju,” nendib Peets. «Mul oli suuri raskusi raha kokkuajamisega ja paljud tuttavad ei julgenud minu kõnet vastu võtta, kuna kartsid, et küsin raha filmi jaoks.»
 
 
Mingi karmavõlg aga Peetsi siiski tabas. Läinud nädalaks välja hõigatud “Rotilõksu” pressilinastus jäi ära, sest filmi koopia ei saanud õigeks ajaks valmis. Linastus lükati viis tundi edasi, kuid siis ei ühildunud saabunud fail ja Solarise kino arvutisüsteemid… Jäta veel printsess filmist välja — ju tabaski pressilinastust kõrbepoegade kättemaks. Filmi naispeaosa sai hoopis Puustusmaa abikaasa Natalja Murina-Puustusmaa (31).