Vogue Paris’ peatoimetaja väljavahetamine on viimaste aegade üks kõmulisemaid moesündmusi. Carine Roitfeldi asemel toimetab Pariisi Vogue’is nüüd ajakirja endine moedirektor Emmanuelle Alt. Roitfeld selgitab portaalile style.com antud intervjuus, miks see juhtus, mida ta kahetseb ja mis edasi saab, vahendab ajakirja MOOD veebileht.

Siin mõned katkendid:

Tom Fordist:
“Ei, see on vale… See on vastuoluline küsimus, need on kõik vastuolulised küsimused. Nagu ma ütlesin, selle aastakümne lõpus oli näha, et Prantsusmaa uus president tahab ajakirja suunda muuta. Olen kindel, et Tom Fordi teema pole see suund, kuhu nad järgneva paari aasta jooksul lähevad, aga see ei juhtunud Tom Fordi tõttu. Mind ei vallandatud, sest kui mind oleks vallandatud, poleks see olnud ilus lõpp. See oli minu ja Jonathani (Jonathan Newhouse, Conde Nast Internationali juht) vaheline diskussioon, aga ta ei vallandanud mind… ma tean, et tegin head tööd. Ma tean, et reklaamimüügis tegi märtsinumber rekordi. Nii et ma ei jäta maha kurba ajakirja, tühja ajakirja. Ma jätan ajakirja, mis peatus suurejooneliselt. Olen selle üle väga uhke.”

Oma saavutustest:
“Ma sain aru, et selle tööga kaasneb suur võim. Sa võid kellestki kuulsuse teha. Vaadake, mis juhtus Lara Stone‘iga. Ta tahtis modelliametiga lõpparve teha. Ta ei olnud üldse edukas. Ja siis ütles mu sõber Ricardo Tisci: “Sa pead seda tüdrukut vaatama. Ta on vaimustav.” Ma uskusin teda ja värbasin Lara, ja pärast seda värbasin ma ta juba igasse numbrisse. Ta oli minu aaastapäeva erinumbri kaanel, ta oli veebruarinumbri kaanel. Andsin talle kaheksa või ühekda esikaant, ja nüüd on ta üks kõige suuremaid staare. Väga põnev on, kui saad kellestki staari teha. Seda saab teha ka Prantsuse Vogue’iga… Või võtame mu sõbra Peter Philipsi. Ma alustasin temaga koostööd, kui keegi teda veel ei tundnud. Ta oli assistent, nüüd on ta Chaneli jumestusosakonna ülem. Mul on hea meel näha oma sõprade edu, sest mulle meeldib oma kooki jagada.”