Ma tahan väga aidata kurte või vaegkuulmisega lapsi… Kõik ettepanekud, ideed, mõtted ja koostöösoovid on teretulnud. Aitame koos! Heategu muudab materiaalse vaimseks ja teeb mündist leegi!

Mina ja Gossip.ee soovime teha heateo, mis oleks jätkusuutlik. Kuna mulle on väga südamelähedane laste teema, siis mõtlesin, et võiksime prioriteediks võtta lapsed – vaegkuuljad ja kurdid.

Arvan, et heategu ei pea alati ilmtingimata rahaline olema, kuid ka rahaline abi on kindlasti oluline. Mõtlesin, et võiksime korralda siin kommentaariumis mõttetalgud.

Mõttetalgute plaan võiks välja näha selline:
1. Tutvustada ja avalikustada teemat – kaasata arste, spetsialiste, kurtide ja vaegkuuljate ühinguid, vaegkuuljaid, kurte…
2. Koguda kokku teemat puudutavaid kasulikke linke, olulist infot
3. Teha intervjuusid kurtide ja vaegkuuljatega ning kaasata neid igapäevaellu…
4. Kajastada kurtidele ja vaegkuuljatele mõeldud ja korraldatud üritusi
5. Teeme kokkuvõtteid


Palun postitage siia oma mõtteid ja tähelepanekuid, kasulikke linke ning arvamusi. Aidake aidata! Ka kaasa mõtlemine on suur samm edasi. Ükski mõte, mis tuleb südamest ei ole kasutu… ütelge välja, mida võiks või peaks tegema, et kurte ja vaegkuuljaid aidata!

Armastusega,

Helena-Reet Ennet
Kampaania “Aitame kurte & vaegkuuljaid” algataja ja patroon

_________________________________________________
Leia meid ka Facebookist:


_________________________________________________

Projekti raames tehtud intervjuud & info:

17.veebruar 2011

Triin Jõeveer Gossip.ee-le: Olen harjunud, et olen kurt ja ei oska ette kujutada, kui ma oleksin kuulja
Triin Jõeveer (28) on kaunis, särtsakas ja ettevõtlik noor naine, kes teeb vahel intervjuusid ERR viipekeelsetele uudistele ning osaleb aktiivselt kurtidele suunatud organisatsioonides. “Ma olen jah õnnelik, aga mitte sellepärast, et olen kurt, vaid et olen terve ja elus. Ja hoolimata kurtusest olen tänulik selle eest, et saan maailmas ringi rännata, suhelda, õppida, töötada, kogeda jne,” avaldab Triin Gossip.ee-le.
Loe edasi SIIT

 

Gossip.ee avaldas info:
Eesti Kurtide Liit kuulutab viipekeelepäeva tähistamiseks foto- ja joonistuskonkurssi ,,Kuidas ära tunda kurte kuulvas ühiskonnas“
(Konkurss kestab 16. veebruarist 14. märtsini 2011)

Gossip.ee intervjuu emaga, kelle kaks poega käivad vaegkuuljatele ja kurtidele mõeldud Tartu Hiie koolis
Gossip.ee’ le annab intervjuu kuuljast nelja lapse ema, kelle kaks nooremat poega käivad vaegkuuljatele ja kurtidele mõeldud Tartu Hiie koolis. Juttu tuleb emotsioonidest, elu jagamisest mitme linna vahel, vaegkuulmisega lapse kasvatamisest, koolist ning nippidest, kuidas vaegkuulmisega last kõnelema/suhtelema õpetada.
Loe edasi SIIT

21.veebruar 2011
Eesti Kurtide Liidu märgukiri
“Olen seda kirja saatnud ka Päevalehele ja Postimehele, kuid nad ei ole seda avaldanud.  Samuti ei ole vastanud abilinnapea, kellel on kohustus vastata 30 päeva jooksul kuid ta ei ole seda teinud…” avaldab Eesti Kurtide Liidu juhatuse esimees Tiit Papp Gossip.ee-le.
Ajendatuna Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni poolt ajalehes Postimees avaldatust (23.12.2010) soovib Eesti Kurtide Liit selgitada, et tema prioriteediks, vabatahtlikuks sooviks ega tegelikuks ettepanekuks ei ole kunagi olnud Tallinna linna kurtidele viipekeele tõlketeenuse osutamise isikuline piiramine.
Loe edasi SIIT


Sirle Papp Gossip.ee-le: Otsustasin sotsiaaltöö kasuks, sest meil pole Eestis veel ühtegi kurti sotsiaaltöötajat
Tallinna Pedagoogilises Seminaris sotsiaaltööd õppiv Sirle Papp (22) on särav ja edasipüüdlik noor naine. Lisaks kolm aastat MTÜ Eesti Kurtide Noorte Organisatsiooni juhatuses töötamisele teeb Sirle intervjuusid ERR viipekeelsetele uudistele ning on oma südameasjaks võtnud ka teiste kurtide aitamise. “Soovin üle kõige kurte aidata! Meil pole Eestis veel ühtegi kurti sotsiaaltöötajat,” paljastab Sirle Gossip.ee-le.
Loe edasi SIIT



22.veebruar 2011

Eesti Kurtide Liidu aseesimees Tiiu Hermat Gossip.ee-le: Oli idee kutsuda haridusminister loengusse, panna talle kõrvaklapid pähe ja paluda pärast öelda, kui palju ta siis loengust aru sai
EKL juhatuse aseesimees ning Tallinna Puuetega Inimeste Koja juhatuse esinaine Tiiu Hermat on aktiivne kurtide elu arendaja. Tal on kaks kõrgharidust, üks majandusinseneri kvalifikatsiooniga, teine teoloogias ning hetkel täiendab ennast magistrantuuris diakoonia ja sotsiaalteenuste erialal, uurimisvaldkonnaks erivajadustega inimeste teenimine EELK-s. Ametilt on ta Tallinna Püha Vaimu kiriku õpetaja, EELK ainuke kurtidepastor. Tegutseb ka viipekeeletõlgina, peamiselt õppetõlgina. Tiiu on kolme lapse ema, kahe vanaema, lapsed ja lapselapsed kõik kuulevad väga hästi, ise on Tiiu aga vaegkuulja ning ilma kuuldeaparaadita praktiliselt kurt. Tema erihobiks fotograafia. Tiiu nõustus Gossip.ee’ le tutvustama ja valgustama kurtide elu telgitaguseid…
Loe edasi SIIT

< span class="messageBody">—

Kanal 2 juht Urmas Oru subtiitrite lisamisest saadetele: Tegemist on üsna suure ja kompleksse ettevõtmisega aga samm-sammult oleme selles suunas liikumas
Gossip.ee pöördus Kanal2 juhi Urmas Oru poole kampaania “Kuidas aidata kurte ja vaegkuuljaid?” raames ning uuris, kas ja kuidas on võimalik võimalikult rohkematele saadetele subtiitreid lisada. Oru tunnistab, et ka uus Meediateenuste seadus näeb ette, et teleprogrammid peavad saama järjest enam kättesaadavaks ka nägemis- ja kuulmispuudega inimestele ning et probleemiga tegeletakse.
Loe edasi SIIT

25.veebruar 2011
Mari Enniste: Inglismaal suhtlen ma palju kuuljte inimestega, tihti need inimesed oskavad natuke viipekeelt ja soovivad ise suhelda

Oma peres ainukese kurdina sündinud Mari Enniste (25) on veenudunud, et ta on õnnetähe all sündinud õnneseen. “Soov pidevalt areneda ja ennast täiendada, ise õppida ja teisi õpetada, koos rõõmustada õnnestumiste üle, see ongi heaolu,” räägib Mari Gossip.ee-le ning lisab, et pole vahet, kas inimene on kurt või pime, kuulja või nägija – igaüks peab leidma oma tee ja meelepärase tegevuse, sest maailmal on meile nii palju pakkuda!
Loe edasi SIIT

02.märts 2011
Kaire Papp Gossip.ee-le: Lükkan käima projekti “Break your barriers”, mis toob kokku kurdid ja kuuljad kuuest Euroopa riigist

Kaire Papp (19) on ainukuse kuuljana kurtide peres sündinud ja kasvanud tüdruk. Peale keskkooli Guatemalas vabatahtlikuna töötanud särtsakas neiu lükkab sellel aastal käima huvitava ja haruldase projekti  “Break your barriers”, mis toob kokku kurdid ja kuuljad kuuest Euroopa riigist. Kaire räägib Gossip.ee-le, et õnnelik on inimene, kes ei veeda ühtegi päeva tehes midagi, mida ta hingest ei soovi ning et õnne retsepti üks koostisosa on kindlasti positiivne suhtumine!
Loe edasi SIIT

03.märts 2011
Anne Maisvee Gossip.ee-le: On uskumatu aga tõsi, et teadus on leidnud ravi kurtuse vastu
Gossip.ee’ le andis intervjuu Audiere juhatuse liige Anne Maisvee, kes seisab hea selle eest, et aidata vaegkuuljatele ja kurtidele lastele kuulmisaparaate muretseda. “Oleme aidanud kokku 43 last tänase päevani, neist 5 on saanud implantaadid mõlemasse kõrva. Implantaatide omaosaluse eest tasumine ongi meie põhitegevus ning selleks katsumegi koguda raha nii kuidas oskame,” räägib Anne Maisvee Gossip.ee-le.
Loe edasi SIIT

10.märts 2011
THINK Eesti juhatuse esimees Külliki Bode Gossip.ee-le: Viipekeele omandab kõige paremini keelekümblusena nagu iga teisegi keele
THINK Eesti ja Eesti Vaegkuuljate Liidu juhatuses olev Külliki Bode (38) räägib Gossip.ee-le, et ta on end igakülgselt sidunud puuetega inimestega ning tema töö on talle väga südamelähedane. Külliki paljastab Gossip.ee-le ka oma heaolu retsepti: “Heaolu retsept – siit ta tuleb, neli E-d! Võrdsetes kogustes Enesekindlust, Elujaatust, Empaatiat ja Energiat.”
Loe edasi SIIT

15.märts 2011
Janne Oja Gossip.ee-le: “Viiplen kurtidega nagu oleksin täiesti kurt, olen selle üle uhke.”
Janne Oja (21) on noor ja särav modellimõõtu naine, pisikese poja ema ning suur fotograafia huviline. Oma lähiaja plaanidesse on hakkaja naine võtnud sissesaamise Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli. Janne on sündinud vaegkuuljana ning räägib, et ei unistagi töökohast, kus oleks tarvis rääkida. “Näiteks kurdid ei unista töökohast, kus on tarvis rääkida. Neil on ikka omad unistused. Nagu minu unistus on saada fotograafiks või töötada kuskil piltide programmi koostamisega arvutis,” räägib Janne Oja Gossip.ee-le.
Loe edasi SIIT

28.märts 2011
Epp Müil Implantaadilaste Selts’ ist: Miks ei võiks kurdid vanemad implantaadi abil pakkuda kahe kogukonna kogemust oma kurtidele lastele?
Palusime Epp Müil’ il valgustada Implantaadilaste Seltsi tegevust ning rääkida, kuhu peaksid pöörduma vanemad, kellele on öeldud, et nende väikelaps on kurt või vaegkuulmisega. Samuti räägime implanteerimisest ning vaegkuulmisega laste rääkima õpetamisest. “Kõige suurem kulu on vanema enda aeg. Paljud emad loobuvad karjäärist, et oma lapsi võimalikult tõhusalt rääkima aidata. Laps areneb ju kõige paremini suheldes, rääkides-mängides  ja seda koduses, talle tuttavas keskkonnas,” räägib Epp Müil Gossip.ee-le.
Loe edasi SIIT

02.mai 2011
THKÜ esimees Maret Õun Gossip.ee-le: Kuuljad mehed üllatavad alati kurti naist nähes, et nii kaunid naisolendid
Tallinna ja Harjumaa Kurtide Ühingu kaunis esimees Maret Õun r&au
ml;ägib, et kurtide elu Eestis on kirju ning põnev ning kõigile huvilistele jätkub toredaid tegevusi. “Kolmapäevane klubipäev kehtib juba aastaid ja on jäänud traditsiooniks,” räägib Maret Õun Gossip.ee-le ja lisab, et peagi on tulemas riburodu huvitavaid suveüritusi. “Suvel on oodata sõitu Vändrasse, esimese kurtide kooli juurde. Selle raames tähistame kurtide hariduse 145.aastapäeva.”
Loe edasi SIIT

10.märts 2012
Täna toimunud kurtide missivõistluse “Vaikne kaunitar 2012” võitis Kristiina Saare
Kurtide kogukond valis täna endale missi “Vaikne kaunitar 2012”, kes läheb juba sellel suvel Eestit esindama rahvusvahelisele kurtide missivalimisele Prahas. Võitjaks valiti kaunis Kristiina Saare, esimeseks printsessiks Jevgenia Gontšarova ja teiseks printsessiks sai Sandra Eelrand.
Loe edasi SIIT

15.märts 2012
“Vaikne kaunitar 2012” võitja Kristiina Saare: Oskan head tuju ja särtsu leida väikestest asjadest
10. märtsil valiti Eestile uus miss — “Vaikne kaunitar 2012”, kelleks sai Tartust pärit Kristiina Saare. Juba sellel suvel sõidab Kristiina rahvusvahelisele kurtide missivõistlusele Tšehhi Eestit esindama. Kristiina oskab rõõmu leida pisikestest asjadest ning ütleb, et on ka loomult väga rõõmsameelne. “Ma olengi niisuguse iseloomuga, et peaaegu alati on suu naerul,” räägib Kristiina Gossip.ee’le.

09.aprill 2012
Regina Paabo andis välja Eesti viipekeele aabitsa

13.oktoober 2014
Reisikiri ja pildid! Kaire Papp: Eesti ja Keenia kurtide probleemid on sarnased – ja erinevad
OHMYGOSSIP — Kolm Eesti kurti Viktoria (29), Jaan-Raul (19) ja Krister (22) töötasid juuni keskpaigast septembri keskpaigani MTÜ Mondo vabatahtlikena Lääne-Keenias Shianda külas. Enne Ida-Aafrikasse jõudmist ei osanud keegi meist oodata mitte midagi või isegi eeldada. Teadsime, et keskkond, inimesed ja kultuur on teine kuid peagi sai selgeks, et kurtide probleemid siin ei erine sugugi 10 000 kilomeetrit eemal olevast riigist. Peamised probleemid ja raskused on samasugused kuigi nad esinevad natukene teisel viisil.