OHMYGOSSIP — Iltalehti koostatud statistika näitab, et need Soome mehed, kes elavad välismaal, sõlmivad abielusid enamasti tailannadega. Soome naised lähevad paari enim hoopis iraaklastega. Millised omadused on välismaalastes, mida oma kodumaa neidudes ja noormeestes ei leia?

Selgub, et soomlannadele pakuvad huvi ka türklased, ameeriklased, britid, venelased, rootslased ja ohhooo…. EESTLASED! 3 Soome naist otsustasid paljastada oma paarisuhte telgitagused.

“Mul on endast tunduvalt noorem aafriklasest mees, moslem. Varasemalt olen olnud abielus kahe soomlasest mehega. Kuna me minu kodumaal ei ela, siis Soomele omane erinevuse atmosfäär meid ei mõjuta.
Kodukeeleks on inglise keel, aga see pole kummagi emakeel. Loomulikult on meil palju kultuurierinevusi, aga minu jaoks on see rikkus, mitte puudus. Aastate jooksul on loomulikult olnud ka raskuseid ja kuna oleme mõlemad üsna jäärapäised, siis väljaütlemistega pole kumbagi säästetud. Mees on imestanud Soome naiste tugevust ja vastupidavust mehe toetuseta.
Kuna mees on moslem ja peab järgima usulisi reegleid, on meie elu selge. Ei alkoholi, sealiha jne. Moslemid on väga perekesksed ja kaitsvad. Mehe kodumaal muretsetakse alates vaimsest heaolust materiaalseni välja. Kodused mured lahendatakse omavahel. Meie suhe arenes kiiresti. Kuu pärast tutvumist, kihlusime ja kaks kuud hiljem abiellusime, kuna mees ei võinud harrastada seksi ja elada naisega koos enne abieluliitu. Alguses olin hämmastunud, aga olime mõlemad suhtele väga pühendunud. Nüüd on abiellumisest üle viie aasta möödas. Olen tema maa elu, ajaloo ja kultuuri omaks võtnud. Temale näiteks maitseb Soome hernesupp, makaronivorm ja suhkrusaiakesed. Soovin talle veel tutvustada Soome sauna, vihelda ja kokku viia Soome kõige külmema pakasega,” kirjeldab Riitaliisa.

“Olen pärit konservatiivsest perest. Noorena kuulsin tihti, kuidas ma pean leidma endale kena heleda mehe. Viis aastat tagasi hakkasin läbi käima nigeerlasest moslemiga. Nüüdseks oleme abielus ja meil kolm last, neljaski tulemas. Suhted perekonnaga on täielikult katkenud. Mehe perekond suhtub minusse lahkelt ja avatult, hoolimata sellest, et kristlane olen. Omavaheline suhe toimib suurepäraselt. Voodielu on parem, kui soomlastega. Kultuurierinevusi argielus ei esine, sest mees on sobitunud kenasti soomlaste tavadega ja soovib ka lapsi selle põhimõtte järgi kasvatada. Oleme suhtes täiesti võrdsed.
Soome meestelt tuleb aegajalt halvustavaid pilke ja vastikuid sõnu ka laste värvuse kohta, aga ma ei lase sel end mõjutada. Soovitan kõikidele soomlannadele omale aafriklasest poiss-sõber võtta, sest ma ise pole hetkekski valikut kahetsenud, ütleb Eloveena.

“Olen Soome naine, kellel on venelasest meessõber. Kultuurierinevusi on üllatavalt vähe. Mulle meeldib oma mehe juures kõige enam see, et ta naudib, kui talle tundeid avaldan. Ka tema ise väljendab oma tundeid minu vastu. Ta on tähelepanelik, ostab lilli, tassib poekotte ja kõike muud, mis raske. Ta on romantiline ja oskab öelda kauneid sõnu ning näidata, et olen talle tähtis. Meie vahel on võrdsus. Mida kauem oleme olnud koos, seda vähem panen tähele, et oleme erinevast kultuurist. Teisest küljest naudin kahe kultuuri positiivseid eeliseid. Tähistame Soome ja Vene pidustusi. Valmistame koos nii Soome, kui Vene kultuuri toite,” jagab Viivi oma positiivset kogemust.

Avafoto: Pexels

Loe lisaks:
Selline näeb välja suhe 30 aastat vanema mehega: Loomulikult on meil probleeme ka magamistoas

8 nippi, kuidas muuta suhe rahuldustpakkuvamaks

14 märki, et oled heas suhtes! TESTI OMA SUHET!