OHMYGOSSIP — Soome kirurg Timo Pakkanen ütleb, et kuna nende riigis on kliima tõttu vajalik aastas 9 kuud ringi käia kui kubujuss, siis tuharaimplantaadid pole populaarsed – nagunii keegi neid ei näe, vahendab Iltalehti.

Soome kliiniku Siluetti tegevdirektor ja kirurg Timo Pakkanen ütleb, et nende kliinikus ei paigaldata üldse tuharaimplantaate, kuna see on väga ohtlik. “Tuharasse paigaldatud implantaatidega esineb teistsuguseid probleeme, kui rinnaimplantaatidega. Implantaat on pideva rõhu all ja aja jooksul liigub see kehva asendisse.” Implantaatide paigaldamise asemel tehakse Siluetis hoopis rasvasiirdamist. Rasvaimu käigus imetakse näiteks kõhu- või reiepiirkonnast rasv välja ja siirdatakse see sinna, kust vajaka jääb – rindadesse.

“Rasva siirdamine on pikas perspektiivis loomulikum, turvalisem ja ohutum protsess,” kirjeldab Pakkanen. Ka lõpptulemus on arsti sõnul esteetilisem, sest erinevalt implantaatidest saab oma väljanägemist lihaste treenimisel muuta.

Rootsis paigaldatakse tuharaimplantaate jällegi veidi rohkem. Noorte naiste seas on ka rasvasiirdamine väga populaarseks muutunud. Eduka rasvasiirdamise eelduseks on see, et rasva on piisavas koguses. Kui on liiga vähe, siis ei saavutata muljetavaldavat tulemust. Kui eesmärgiks on saada Kardashiani või Jennifer Lopezi sarnane taguots, on ainsaks valikuks ilmselt ikkagi implantaadid.

Spetsialistid soovitavad oma eesmärkides realistlikeks jääda. Näiteks Kardashiani geneetiline taust on täiesti teistsugune. “Teatud tüüpi kuju võib olla bioloogilistel põhjustel võimatu luua, kuna meie oleme pigem lamedama tagumiku tüübiga,” ütleb Rootsi plastika kirurg Riikka Veltheim. Kirurg hoiatab, et tegemist on kõrgema riski kirurgiaga.

“Infektsioonirisk on selles piirkonnas väga kõrge, hoolimata sellest, et lõikust tehakse nii nagu peab. Alati on risk põletikuks ja see võib viia selleni, kus implantaat tuleb üldse eemaldada,” lisab Veltheim. Ka rasvasiirdamine pole päris riskivaba ja kirurg peab olema väga osav, kuna opereeritavas piirkonnas on palju suuri veresooni. Pakkanen juhendab, et alati tuleb valida kliinik, kus on tehtud väga palju edukaid rasvasiirdamisi. Kui on plaanis minna välismaale, tasub kindel olla, et kirurg kuulub rahvusvahelisse plastikakirurgia organisatsiooni ISAPS (The International Society of Plastic Surgery).

Rasvasiirdamisi ja implantaatide paigaldamisi teostatakse maailmas enim Floridas ja Brasiilias. Need on küll populaarseimad paigad, aga see ei tähenda, et probleemid puuduvad. “Halvimal juhul on olnud lausa surmajuhtumeid. Ameerikas on olnud lisaks juhtumeid, kus operatsioone viiakse läbi garaažis.” Ebameeldivate kogemuste vältimiseks soovitab Veltheim kaaluda kõike väga hoolikalt ning võimalusel lasta operatsioon teostada ikkagi kodumaal. “Noored lähevad majanduslikel põhjustel välismaale, kuna hind on määrav. Kahjuks kasvavad ka riskid.”

Teie, kes unistate kurvikamast tagumikust, võib-olla tasuks kõigepealt proovida kükkide tegemist, sest see on tasuta. Siin ka üks hea video, kus näidatakse ära õige kehapoos, et harjutus efektiivne oleks:


Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP
Allikas: Iltalehti.fi

Vaata ka:
Mis on tselluliit ja kuidas selle vastu võidelda? +4 VÕIMALUST, kuidas tselluliiti kodus leiduvaga vähendada