OHMYGOSSIP — Arvatakse, et kui suhtest on lahku mindud, tuleks mõnda aega toibuda, aga teised jällegi usuvad kiiresti uue suhte alustamisse, et kiiremini taastuks, vahendab Glamour.

Kui kaua siis õigupoolest tuleks peale lahkuminekut oodata, enne kui uuesti kohtingul hakata käima? Psühholoog ja kohtingutest raamatu kirjutanud Paulette Kouffman Sherman kirjutab, et seda on raske määratleda, aga soovitatav oleks siiski oodata umbes kuu aega. “Osad vajavad lahkuminekust ülesaamiseks kuu või kaks, et omi järeldusi teha ja õppida, eriti, kui olid tõsises suhtes,” ütleb Sherman.

Kui suhe kestis aasta ja rohkem, võib olla vajalik oodata 3-4 kuud, aga kui suhe kestis alla aasta, võib ka taastumiseks kuluda vähem aega. On oluline siiski teatud aeg maha võtta, just enda meeleseisundi tõttu. Tuleb kindel olla, et su mõtted ei tiirle enam purunenud suhte ümber, vaid tegeled argipäevaste toimetustega – tööl käimine, hobid, sõbrad ja muud normaalsed tegevused. “Sellisel moel tunned end taas tervikuna ja enesekindluse mõttes on hea liikuda elus pigem edasi, sest siis ei täida uue suhtega nö tekkinud auku elus,” selgitab psühholoog.

Pausi pidamine peale lahkuminekut ei ole oluline vaid oma haavade parandamiseks, vaid väljaselgitamiseks, mida õppisid möödunud suhtest ja mida uude kaasa võtad. “Suhete lõppemised õpetavad meile nii palju iseenda kohta: kuidas me suhtleme, kas see viis on tõhus või ei, kuidas tuleme toime ebakindlusega, konfliktidega ja milline me oleme üksinda ning milline paaris olles,” kirjeldab psühholoogia arst Sanam Hafeez. Lahkuläinud suhe näitab sulle kindlasti, mida sa edaspidi oma suhetes soovid ja mida mitte. Ole kindel, et uuesti kohtingule mineku põhjuseks pole mõtetete mujale saamine, vaid reaalselt soov uute inimestega tutvumine. Üheöö- või lühisuhe ei ole tingimata halb asi, aga kui eesmärgiks on leida uus püsiv kooselu, tasub parem veidi oodata, kuni oled eelmisest suhtest täielikult üle saanud.

Avafoto on illustreeriv (Instagram/@sashasamsonova)