OHMYGOSSIP — Kathryn Lindsay on mitmeid kordi suhtes petetud olnud ja pani kirja, mida ta on olukordadest õppinud, vahendab Ameerika Cosmopolitan.

1. Toibumine ei pruugi olla kiire
Filmides võib ehk näha, et peale truudusetust taastutakse kiiresti. Tegelikkuses on kogemus muserdav ja selle mõju on tunda veel pikka aega. Normaalne on olla vihane ja kibestunud ning see võtab aega, et neist tunnetest üle saada. Järgmises suhtes suure tõenäosusega ei soovita liikuda liiga kiiresti edasi ja ollakse ettevaatlikumad. Raske on teisele loota ning uuele kaaslasele ei soovita näidata haavatavust.

2. Valused mälestused käivad kannul
Petta saamises ei tohi süüdistada ennast, vaid viga on petjas. Sellest hoolimata keerlevad eelmise suhte probleemid meeltes. Kas ma olin ehk liiga klammerduv? Liiga kriitiline? Või lihtsalt liiga raske kaaslane? Minevikul tuleks lasta jääda minevikku. Keskendu parem olevikule.

3. Ole valmis hirmuks ja paranoilisuseks
Petta saamine on paras hoop ning seejärel on raske hiljem teist usaldada. Mis siis, kui ka uus kaaslane harrastab kõrvalehüppeid? Tunnetest tuleks teisele avameelselt rääkida. Toetav ja hooliv kaaslane oskab asjasse suhtuda kannatlikult. Asjast rääkimine võib tunduda hirmutav ja see on loomulik. See teeb kokkuvõttes ikkagi head, kui rääkida kaaslasele hirmudest.

4. Ei tasu võrrelda
Lihtne on langeda selle küüsi, et hakata uut kaaslast eelmisega võrdlema. See aga on uue kaaslase osas ebaaus.

5. Vanad haavad võivad kergesti uuesti lahti minna
Valusad mälestused võivad kergesti meelde tulla, polegi tarvis suurt põhjust. Näiteks kaaslane ei vasta kohe telefonile või tal on lähedased suhted töökaaslasega. Eelmised pettumused tekitavad ebakindlust.

6. Järgmine suhe võib õnnestuda
Kuigi petta saamine teeb haiget, ei hävita see sind täielikult. Alati on olemas võimalus alustada uut suhet. See võib võtta aega ning algus ei pruugi olla kerge. Uus suhe võib siiski tulla edukas ja arenev, kui vaid lasta sel juhtuda.

Avafoto: Ohmygossip.com