Kulturist Ott Kiivikasel läheb hari alati punaseks, kui keegi väidab, et tervislikult toitumine on hirmus kallis. “Meie rahakotist pole küll tervisliku toidu peale üüratuid summasid kulunud. Piisab, kui osta kvaliteetne tooraine ja teha kodus ise süüa, räägib Ott Kiivikas Naistelehe Nipiraamatule.

Ott annab ka paar näpunäidet, kuidas paremini rannavormi saada. Ott räägib, et tähtis on meeles pidada, et dieetidega ei tohi päris oma hinge kinni tõmmata.

Esiteks, rõhutab ta, rasva piirates saldeks ei saa. Selle asemel tuleb hoopis kaloraaži vähendada ja sundida keha energiat kulutama. “Meie pere ei söö light-tooteid kunagi,” lisab Ott.

Teiseks juhib ta tähelepanu, et nälgimisega saab küll kaalulanguse esile kutsuda, aga pikemas perspektiivid tuleb lõik poole kiiremini tagasi.

Otil on aga jagada lihtne nipp, kuidas dieeditamine meeldivamaks muuta. “Kuuel päeval nädalas söön tervislikult ja üks päev nädalas on mul n-ö pidupäev. Vot siis luban küll jäätist ja kõike paremat,” avaldab ta.

“Tavaliselt ongi nii, et inimesed tõmbavad oma hinge kinni ega luba omale midagi. Ja siis hiljem murduvad ja hülgavad oma tervislikud eluviisid.”