OHMYGOSSIP — Prevention.com toob välja kolm erinevat isu, mis viitab terviseprobleemile. Toitumispetsialist Sharon Palmer´i sõnul tunnevad paljud lemmikroast suhkruni isusid. Mõned isusid tuleks aga võtta tähelepanu alla ja probleemina käsitleda.

Tavaliselt seostatakse toiduga seotud isusid tundeelu puudumisega. Näiteks mugavustoitude söömine vabastab heaolu hormoone ja leevendab stressi. Mitmed meeleseisundid tekivadki vaese ja ühekülgse toiduvaliku tõttu, kui inimene tunneb soovi vahelduse järele või soovib midagi, mida parasjagu pole. On täiesti tavaline, et inimesel tekib vee järgi mitu korda janu. Probleemiks muutub olukord siis, kui veejanu põhjustab kontrollimatut sõltuvust ja tugevat ahistustunnet, kui küsitavat asja parasjagu pole.

Veejanu
Kontrollimatu ja pidev janu võib olla märk diabeedist. Püsiva janu kõrval ilmneb ka tiheda urineerimise vajadus. Neerud peavad tegema palju tööd, et pääseda lahti veres sisalduvast ülemäärasest suhkrust, mis põhjustabki liigset urineerimist. Janu vaevab pidevalt, kuna kehast väljub palju vedelikku.

Soola isu
Tugev soolaste toitude isu võib viidata Addison´i tõvele. Haiguse käes vaevlevate neerupealsed ei tooda piisavalt hormoone. Kortisoolide ja aldosteroonide tootmine võib olla häiritud. Kortisool aitab kehal stressi käsitleda ja aldosteroon tasakaalustab vererõhku. Haigestunute vererõhk võib langeda ohtlikult madalale.

Jää isu
Kompulsiivne jää närimine võib viidata rauapuudusele. Uurijad ei saa täpselt süptomitest aru, aga ühe selgituse kohaselt viitab jää närimine raua toitainevaesusele. Teise selgituse põhjal suurendab jää närimine aju verevoolu, mis on rauapuuduse tõttu aeglustunud. Närimise vajaduse all kannatav inimene võib tahta närida ka midagi muud, kui jääd.